Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσοι και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί εστιάζουν την κριτική τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα εμβόλια, τα μέτρα που παίρνει για τα lockdown, ή τη μη κατασκευή νέων μονάδων ΜΕΘ.

Και όλα αυτά, ενώ ξέρουν ότι υπάρχουν πολύ μικρά περιθώρια ευελιξίας για να διαχειριστεί το υπουργείο Υγείας και το ΕΣΥ μία έκτακτη κατάσταση μεγάλης πανδημίας.

Στην αντιπολίτευση γνωρίζουν ότι οι γιατροί του ΕΣΥ, οι επιδημιολόγοι και μερικοί ειδικοί επιστήμονες έχουν το πάνω χέρι στις αποφάσεις και όχι οι πολιτικοί.

Η κυβέρνηση αυτό που μπορεί να κάνει επί της ουσίας είναι να διευρύνει τη σύσταση της επιτροπής που εισηγείται τα μέτρα, ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις και να εγγυηθεί τη διαφάνεια στη λειτουργία της.

Η κατάσταση της Οικονομίας αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για προσλήψεις και επενδύσεις στην Υγεία. Αυτό το ξέρει η αντιπολίτευση, γι’ αυτό και επί των ημερών της δεν συμπλήρωσε τα κενά στα νοσοκομεία. 

Όταν η πρακτική και η ρητορική των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθημερινά επαναλαμβάνει μονότονα «έχετε διαλύσει την Ελλάδα», «ο κόσμος υποφέρει», «όλες οι αποφάσεις σας είναι λανθασμένες», και «πρέπει να παραιτηθούν οι μισοί υπουργοί σας», τότε καταλαβαίνουν όλοι πως αυτό στο οποίο επενδύουν είναι ο λαϊκισμός.

Η αντιπολίτευση σήμερα περιμένει να κλείσουν οι δρόμοι από τη βαρυχειμωνιά και ζητάει από την κυβέρνηση εξηγήσεις γιατί απαγόρευσε την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό για 24 ώρες.

Καλύπτει πολιτικά τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και αφήνει ελεύθερα τα στελέχη της να μετέχουν σε αυτές, δείχνοντας ότι αδιαφορεί για τη διασπορά και την πανδημία.

Μετά επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων και αφήνει τους πολίτες στο έλεος της πανδημίας.

Προσπαθεί να αποδομήσει την έννοια του επιτελικού κράτους με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός και επειδή χάθηκαν μερικές δόσεις εμβολίων σε απομακρυσμένα νησιά. 

Επενδύει στην αναταραχή που δημιουργεί η απεργία πείνας του Κουφοντίνα και κλείνει το μάτι σε όλες αυτές τις ομάδες που κάθε βραδύ καταστρέφουν περιπολικά και επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, χρεώνει στην κυβέρνηση μία ενδεχομένη επιπλοκή στην υγεία του και ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί το μοιραίο αν επέλθει.

Με απλά λόγια.

Τώρα που ο αριθμός των θυμάτων είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, η κυβέρνηση ευθύνεται για τη διάλυση της Οικονομίας. Εάν τα θύματα από την πανδημία ήταν περισσότερα θα ήταν υπόλογη για ένα μεγάλο κοινωνικό έγκλημα.

Τώρα που ο Κουφοντίνας ζητά να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, ο κ. Τσίπρας πιέζει την κυβέρνηση να υποχωρήσει και να ικανοποιήσει το αίτημα του εκτελεστή της «17Ν» και ας παραβιάζονται βασικοί νόμοι του σωφρονιστικού συστήματος. 

Αν συμβεί οτιδήποτε στον Κουφοντίνα η κυβέρνηση θα χρεωθεί ότι άφησε έναν απεργό πείνας να πεθάνει. Και βέβαια, θα είναι υπεύθυνη για ό,τι θα επακολουθήσει.

Με απλά λόγια, επενδύει πολιτικά με κάθε κόστος στις συνέπειες του κορωνοϊού και τα προσωπικά αιτήματα ενός τρομοκράτη απεργού πείνας και όπου βγει.

«Κάτι θα της κάτσει», που έλεγε χαρακτηριστικά ένας παλιός πολιτικός με πολύ χιούμορ.