Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 38χρονος Ρομά, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (23/8), προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στην Ανθήλη. Πιο συγκεκριμένα ο 38χρονος επιτέθηκε σε βάρος δύο γυναικών, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στο περιπολικό και τον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, απειλής, πρόκλησης σωματικών βλαβών και φθοράς ξένης περιουσίας (χτύπησε με γροθιά το περιπολικό). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του εωσότου εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

Παρά τις δικαιολογίες που προέβαλε ενώπιον του Δικαστηρίου -είπε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ότι ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών και οινοπνεύματος-, ο Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης τονίζοντας τη συστηματική παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και το γεγονός ότι δεν ελέγχει τον εαυτό του.

Καταλυτική ήταν και η κατάθεση στο Δικαστήριο, του αστυνομικού που έσπευσε στο σημείο, όταν ειδοποιήθηκε από το κέντρο για το επεισόδιο σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας και δέχθηκε κι εκείνος επίθεση από τον 38χρονο.

Θυμίζουμε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία της Ανθήλης, με τον Ρομά να επιτίθεται σε γυναίκα που διατηρεί κατάστημα εστίασης. Στη συνέχεια προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών που ήταν στην αυλή του σπιτιού τους, μη διστάζοντας μάλιστα να χαστουκίσει τη μία, 70 ετών και να εκτοξεύσει απειλές σε βάρος του γιου της που τυχαίνει να είναι αστυνομικός.

Όταν έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, συνέχισε τις απειλές χτυπώντας το περιπολικό, ενώ προσπάθησε να χτυπήσει και τον αστυνομικό που του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε τελικά μαζί με τους συναδέλφους του στο αστυνομικό τμήμα.

Ο συγκεκριμένος Ρομά είναι πολύτεκνος, δηλώνει άστεγος και έχει απασχολήσει επανειλημμένα με την συμπεριφορά του τις αστυνομικές αλλά και τις δικαστικές αρχές.

Πηγή: lamiareport.gr