Ο Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε: «Να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει, είναι μέσα σε ένα καζάνι το οποίο σιγοβράζει και ξαφνικά, όταν γίνει βρασμός μπορεί να πεταχθεί το καπάκι, όπως έγινε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο».

O παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εκτίμησε ότι «σαφώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το πόση ακριβώς είναι αυτή η αύξηση».

Επιπλέον, διευκρίνισε πως ανάλογα με τα δεδομένα «θα δούμε εάν χρειάζεται να πάρουμε πρόσθετα μέτρα ή να ανασταλούν κάποια».

Επίσης, είπε: «Ήταν αναμενόμενο πως με τις γιορτές θα αυξηθούν τα κρούσματα, ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί και κουραστεί πολύ, έπρεπε να δει τους συγγενείς του. Επαναπαυόμαστε όλοι, περιμένουμε για παράδειγμα πώς και πώς να πετάξουμε τις μάσκες, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα αρθούν εύκολα, δηλαδή θα συνεχίσουμε να έχουμε μάσκες για πολύ καιρό, όπως και τις αποστάσεις ή το πλύσιμο των χεριών».

Ο κ. Λαζανάς διέψευσε πάντως ότι υπάρχει σήμερα έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μία συζήτηση των επιδημιολόγων, ώστε να δουν λίγο περισσότερο τα δεδομένα της Αττικής. Η επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά στις 10 το πρωί της Παρασκευής όπως είναι προγραμματισμένο» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχουμε συζητήσει αν και τι θα κλείσει, θα δούμε αύριο τα δεδομένα και ανάλογα θα κινηθούμε».

Σε αυστηρό ύφος είπε ότι πρέπει «όλοι να είμαστε πιο ήρεμοι, να μιλάμε λιγότερο και να μην βγάζουμε με το παραμικρό δημοσιεύματα».

Πρόσθεσε με νόημα «να μην πυροβολούμε τον κόσμο, στη δημόσια υγεία πρέπει να μην αποκρύπτεται τίποτα, να υπάρχει διαφάνεια και αλήθεια για να πείθεται και ο κόσμος».