Δυστύχημα στη Βουλγαρία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες - «Έσπαγαν τζάμια για να σωθούν»

«Κατάφεραν να σπάσουν ένα από τα τζάμια και να σωθούν μερικοί άνθρωποι»

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες κάποιων επιζόντων από το φρικτό δυστύχημα στη Βουλγαρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ήταν 12 παιδιά, όταν το λεωφορείο που επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι ενημερώθηκε προσωπικά για το συμβάν από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ.

Ο ίδιος είπε ότι «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν από τους επιζώντες. Μου ανέφερε ότι κοιμόντουσαν στο λεωφορείο όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Κατάφεραν να σπάσουν ένα από τα τζάμια και να σωθούν μερικοί άνθρωποι.

Δυστυχώς οι άλλοι δεν μπόρεσαν να σωθούν. Είναι μια φοβερή τραγωδία διότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι: 12 παιδιά κάτω των 18 ετών και οι άλλοι 20-30 ετών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες της χώρας μας, αλλά υπάρχουν και από τη Σερβία».

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι και ο υπουργός Υγείας της χώρας Βένκο Φίλιπτσε μεταβαίνουν στη Σόφια, προκειμένου να επισκεφθούν επτά τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και να ενημερωθούν για τα αίτια του φοβερού δυστυχήματος στην Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι το λεωφορείο που άρπαξε φωτιά είχε πινακίδες της Βόρειας Μακεδονίας και επέστρεφε στα Σκόπια, μετά από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι τα πιο πολλά θύματα του δυστυχήματος είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά υπάρχουν και πολίτης Σερβίας και ένας του Βελγίου.

Λεωφορείο του τρόμου στη Βουλγαρία: Έσπαγαν τζάμια για να σωθούν από τις φλόγες | 1 13
Λεωφορείο του τρόμου στη Βουλγαρία: Έσπαγαν τζάμια για να σωθούν από τις φλόγες | 2 7