Η γυναίκα που άνοιξε το πιο διάσημο κλαμπ swingers στο Παρίσι κλείνει το μάτι στους ορκισμένους πελάτες της, προσφέροντας σημαντικές λεπτομέρειες γι’ αυτό «τον κόσμο της απόλαυσης» στα απομνημονεύματα της με τίτλο «Les Dessous des Chandelles».

Η Βαλερί Ερβό, ευρύτερα γνωστή ως «Μαντάμ Βαλερί» άνοιξε στο κοινό τις πόρτες του κλαμπ «Les Chandelles» στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας πριν από 30 χρόνια, όταν και η ίδια μόλις 20 ετών είχε ανακαλύψει τη χαρά του swinging. «Ο σικ ναός του πορνό στο Παρίσι», όπως έχει περιγραφεί το κλαμπ της από έναν πελάτη του, είναι ουσιαστικά ένας λαβύρινθος από δωμάτια με χαμηλό φωτισμό και διακόσμηση που διεγείρει τις αισθήσεις, ένας ασφαλής παράδεισος για όσους επιθυμούν να γδυθούν χωρίς κίνδυνο να αποκαλυφθούν, να ανταλλάξουν συντρόφους χωρίς τον φόβο της επίκρισης ή απλά να πειραματιστούν χωρίς να… κρεμαστούν στα μανταλάκια.

Παρότι η Μαντάμ Βαλερί, είναι πάντα φειδωλή στα λόγια της, όταν δέχεται ερωτήσεις για το πελατολόγιο της, είναι πολλοί αυτοί εντός και εκτός της Πόλης του Φωτός που αγωνιούν μήπως έχουν «φωτογραφηθεί» στις σελίδες του βιβλίου της ως τακτικοί πελάτες της.

Ένας εξ αυτών, ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο αλλοτινός ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει γίνει γνωστό από την εποχή του σκανδάλου με την καμαριέρα που τον κατηγόρησε για βιασμό ότι είχε.. κάρτα ελευθέρας για τους χώρους του μαζί με την πρώην σύζυγο του, τη δημοσιογράφο Αν Σινκλαίρ. Η Μαντάμ Βαλερί χωρίς ποτέ να αποκαλύψει το όνομα του Βρετανού ροκ σταρ, που έστειλε να ντυθεί ευπρεπώς για να γνωρίσει τον δικό της κόσμο της ηδονής, επειδή φορούσε τζιν και αθλητικά παπούτσια, γράφοντας ότι δεν υπήρξε ικανοποίηση, δηλαδή (I Can’t Get No) Satisfaction, όπως είναι το διάσημο τραγούδι των Rolling Stones, έδωσε στεγνά τον Μικ Τζάγκερ.

Ξεκάθαρη ότι τα τζιν και τα κοντομάνικα πουκάμισα δεν επιτρέπονται στο κλαμπ της για τους άνδρες πελάτες της, όπως και τα παντελόνια για τις γυναίκες, η Μαντάμ Βαλερί αφηγείται στο βιβλίο της πως έσωσε έναν γάμο, όταν ένας σύζυγος με την ερωμένη του έφυγαν από την πίσω πόρτα, την ώρα που η σύζυγος του με τον εραστή της έμπαιναν από μπροστά, αφού για εκείνην αυτός έλειπε κάπου μακριά για δουλειές.

Ο κανόνας της εξάλλου για να εισέλθει κάποιος στο κλαμπ, αφού πρώτα καταβάλει το ποσό των 250 περίπου ευρώ, στο οποίο όμως συμπεριλαμβάνεται και δείπνο, είναι ότι το ζευγάρι που έρχεται μαζί θα πρέπει και να αποχωρίσει αλά μπρατσέτα. Στο μεσοδιάστημα ο καθένας φέρει την ευθύνη του εαυτού του και των επιθυμιών του. Μάλιστα η ίδια έχει αφήσει μόνο γυναίκες να παρατείνουν την παραμονή τους στους χώρους του χωρίς τους συνοδούς τους στο πλαίσιο της γυναικείας αλληλεγγύης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «Les Chandelles είναι ένα μέρος στο οποίο οι γυναίκες αποφασίζουν, οι γυναίκες έχουν τον έλεγχο».

Παρότι στο Παρίσι υπάρχουν περισσότερα από 500 swingers κλαμπ, το προαναφερόμενο παραμένει το διασημότερο της γαλλικής πρωτεύουσας. Κι αν αναρωτιέστε γιατί το Παρίσι χαρακτηρίζεται η Πόλη του Έρωτα, ας σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι Γάλλοι έχουν διπλάσιες συντρόφους από τους Βρετανούς και είναι περισσότερο πρόθυμοι στους σεξουαλικούς πειραματισμούς από τους αιώνιους αντιπάλους τους από την άλλη πλευρά της Μάγχης.

Πηγή: dailymail.co.uk, thesun.co.uk