Έντονη ανησυχία προκαλεί στο Πλωμάρι της Λέσβου το γεγονός ότι και τα τέσσερα μέλη μίας οικογένειας που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Ένας από τους ασθενείς εργάζεται σε καφετέρια που έκλεισε, όπως και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, όπου πήγαν τα μέλη της οικογένειας για εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ζευγάρι ταξίδεψε στη Γεωργία, από όπου κατάγεται η γυναίκα, και επέστρεψε στο νησί στις 13 Ιουλίου.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκαναν τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί. Παρ όλα αυτά, λίγες μέρες αργότερα και ενώ είχαν επιστρέψει στο Πλωμάρι, ο ένας από τους δύο εμφάνισε χαμηλό πυρετό, οπότε υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ, στο οποίο βρέθηκαν και οι δύο θετικοί.

Θετικό ήταν το τεστ και στο 10χρονο παιδί του ζευγαριού, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει μαζί τους, αλλά και συγγενής πρώτου βαθμού του άνδρα, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια του Πλωμαρίου και επίσης παρουσίασε συμπτώματα.

Η εμφάνιση τεσσάρων κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ που έδωσαν εντολή για καραντίνα της οικογένειας και ιχνηλάτηση όλων των επαφών τους, η οποία ξεκίνησε με την συνδρομή της αστυνομίας.

Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου είναι κλειστό, με σκοπό να γίνει απολύμανση, ενώ έκλεισε και η καφετέρια που εργάζεται το μέλος της οικογένειας.