Με τη μαρτυρία – «κλειδί» μιας 40χρονης γυναίκας επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Τα όσα κατέθεσε η 40χρονη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το dikastikoreportaz.gr καθώς η Γ.Κ. δήλωσε πως διατηρούσε ερωτική αλλά και φιλική σχέση με τον σκηνοθέτη από το 2000 μέχρι το 2016 και «έδεσε» με τα λόγια της τα ανήλικα παιδιά που πήγαιναν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η 40χρονη – σήμερα – ηθοποιός συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2000 στην Πάτρα, όταν φοιτούσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πήγε με τις φίλες της να δει την παράσταση «Εδουάρδος Β’»:

«Στο διάλειμμα οι συμφοιτήτριές μου πήγαν στο καμαρίνι να ζητήσουν αυτόγραφο από τον Κ. Μαρκουλάκη και εγώ πήγα προς την τουαλέτα. Τότε με είδε ο Δημήτρης Λιγνάδης και μου λέει: “έλα εδώ εσύ, πως σε λένε”. Του απάντησα και τότε αυτός μου είπε ότι “δεν έχει δει πιο ωραία κοπέλα, ότι με το που με είδε έπεσε ξερός” και διάφορα μεγάλα λόγια…Παράλληλα μου είπε να τον συναντήσω το βράδυ σε ένα κλαμπ που θα πήγαινε με τους άλλους ηθοποιούς της παράστασης και μου έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου να τον καλέσω».

Ανέφερε ότι πήγε να τον συναντήσει το ίδιο βράδυ με τις φίλες της, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να την προτρέπει να παρατήσει τις σπουδές της και να τον ακολουθήσει στην Αθήνα για να γίνει ηθοποιός. Πράγματι, μια εβδομάδα αργότερα πήγε στην πρωτεύουσα για να τα γενέθλια της αδερφής της και συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη, στο Πεδίο του Άρεως:

«Βρεθήκαμε την επόμενη ημέρα και πήγαμε με τη μηχανή του απευθείας στο σπίτι του στην οδό Επτανήσου 12 στην Αθήνα. Εκεί είχε ετοιμάσει μια πολύ ερωτική ατμόσφαιρα με κεριά, μουσικές και άρχισε να μου μιλάει με πολύ ερωτικά λόγια και προσπαθούσε να με πείσει να παρατήσω τις σπουδές μου να γίνω ηθοποιός. Εγώ ένοιωσα πολύ άβολα γιατί ήδη είχα μια σχέση και του είπα ότι νιώθω άβολα και θέλω να φύγω. Όπως έφευγα προσπάθησε να με φιλήσει και όπως τον απέφυγα με φίλησε στον λαιμό…».

Τρίαχρόνια αργότερα η μάρτυρας αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στην επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για να γίνει ηθοποιός.

Εκεί συνάντησε και πάλι τον Λιγνάδη ο οποίος ήταν εξεταστής. «Βλέποντάς τον να βγαίνει από το θέατρο τον χαιρέτησα και εκείνος με θυμήθηκε και μπροστά σε όλους του υποψήφιους άρχισε να είναι πολύ εκδηλωτικός και να μου λέει: “Γιατί χάθηκες, ήσουν η γυναίκα της ζωής μου, ήρθες εδώ για εμένα”. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ερωτεύομαι πάρα πολύ… », κατέθεσε.

Η ίδια κατέθεσε στον ανακριτή ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα αλλά και πως ένα από τα φερόμενα θύματα (ηλικίας 16-17 ετών) είχε κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας, καταναλώνοντας πολλά χάπια!

Όπως αναφέρει το ίδιο παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης τον 15Αυγουστο του 2004 στην Πάρο, όταν και την επισκέφθηκε: «Μάλιστα την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένοιωσα αποτροπιασμό…».

Στην κατάθεσή της πρόσθεσε ότι συναντήθηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2007 στο σπίτι του στην Επτανήσου. Όταν μπήκε είδε μέσα εκεί ένα ανήλικο αγόρι, κανονικά ντυμένο.

Όπως καταθέτει, τότε την πήρε αμέσως μέσα ο Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε και της ζήτησε να κάνουν έρωτα αλλά για να «ολοκληρώσει έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός που ήταν έξω στο σαλόνι. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα…»

Στο τέλος, σοκάρει η κατάθεσή της με το περιστατικό που συνέβη το 2016 καθώς, όπως λέει η ίδια, του τηλεφώνησε με τον σκηνοθέτη να της λέει ότι είναι ευτυχισμένος καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο της έδωσε στο τηλέφωνο:

«Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη τον ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου…».

Η 40χρονη αναφέρθηκε και σε αυτά που έγιναν γνωστά, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης την κάλεσε ένα χρόνο μετά το παραπάνω περιστατικό και την απειλούσε ότι «θα της τινάξει τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι».