Λιγνάδης: Νέα μαρτυρία σε βάρος του - «Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος τού άναψαν τα λαμπάκια»

Νέοι μάρτυρες έχουν προταθεί να καταθέσουν για την υπόθεση Λιγνάδη από τους δικηγόρους των εναγόντων, Γιάννη Βλάχο και Μαρία Κουρτέση, ενώπιον της ανακρίτριας του 19ου τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αυτό έγινε γνωστό μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας «Μπαμ» που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

Ένας από τους μάρτυρες μίλησε στην «Μπαμ» για τη γνωριμία του με τον σκηνοθέτη-ηθοποιό. Είπε ότι τον προσέγγισε, προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια για τις εξετάσεις που θα έδινε στο Εθνικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η απόπειρα βιασμού συνέβη το 1989. Ήμουν 17,5 ετών. Επρόκειτο να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Είχα έναν συμμαθητή στη Γ΄ Λυκείου που μου είπε ότι ένας φίλος του gay ήξερε τον Δημήτρη Λιγνάδη, επίσης gay.

Τότε, ο πατέρας του, Τάσος, ήταν στο Εθνικό, με ρώτησε αν ήθελα να κλείσω ραντεβού με τον ηθοποιό μήπως μεσολαβήσει για να περάσω τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του είπα “ναι” και τότε μου έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο. Τον κάλεσα και κανονίσαμε να βρεθούμε τον Αύγουστο του 1989. Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιωτικό μέρος οπότε του είπα να έρθει στο διαμέρισμά μου.

Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμά μου και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια.

Σύμφωνα με το πρόσωπο που καταγγέλλει, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης τού ζήτησε στη συνέχεια να γδυθεί και στη συνέχεια επιχείρησε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά.

Τη στιγμή που εκείνος αντιστάθηκε ο Λιγνάδης τού είπε εξοργισμένος: «Εσύ χάνεις… Δεν θα περάσεις τις εξετάσεις».