Η Α. Λινού είναι θετική στο να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά με click away

Έκκληση για γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο απευθύνει η Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια δεν ασπάζεται τις εκτιμήσεις άλλων συναδέλφων της πώς ενδεχομένως μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να έχουμε καταφέρει να πέσουμε κάτω από τα 300 κρούσματα ημερησίως.

«Δεν είμαι τόσο αισιόδοξη, φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρουμε μεγάλη μείωση της διασποράς» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα αν και παραδέχθηκε πως ο δείκτης θετικότητας είναι πλέον χαμηλός.

Επιπλέον, η κα Λινού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι Ρομά, για τους οποίους θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα.

«Στη Δυτική Αττική η διασπορά είναι μεγάλη. Εκεί ξέρουμε ότι κατοικούν και ομάδες Ρομά. Υπήρχαν και για παλαιότερες περιπτώσεις 170 εκπαιδευμένοι μεσολαβητές. Κακώς δεν έχουν αξιοποιηθεί» υπογράμμισε η ίδια φοβούμενη πώς από μια περιοχή εύκολα η διασπορά μπορεί να καλύψει το σύνολο ενός νομού.

Παρ όλα αυτά, εμφανίστηκε θετική στο άνοιγμα της αγοράς με το σύστημα του click away, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες, λέγοντας πώς αποτελεί μια χρυσή τομή.

«Το άνοιγμα της αγοράς καλύπτει μια ψυχολογική ανάγκη. Επίσης εξυπηρετεί και τους εμπόρους ως ένα βαθμό αλλά και συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της διασποράς βέβαια από την ανθρώπινη επαφή γι’ αυτό και εγώ πρότεινα συνεχόμενα τεστ στους υπαλλήλους που παραδίδουν τα προϊόντα» είπε.