Το γεγονός ότι πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασίας και ο αριθμός των τεστ κορωνοϊού τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, Η κα Λινού υπογράμμισε ότι με έγκαιρη λήψη περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με τον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος από τη λήψη της Θείας Κοινωνίας, είπε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορωνοϊού μεταδίδεται η νόσος.

Είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως, θα κοινωνούσα».

Ενώ συνέχισε, λέγοντας: «Υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα προς τον συγκεκριμένο κορωνοϊό, πολύ περισσότερο απ’ ότι οι ενήλικες».

Για τη Θεσσαλονίκη, που είναι ήδη σε lockdown δύο εβδομάδες, η καθηγήτρια εκτίμησε: «Μπορεί να δούμε σύντομα βελτίωση από πλευράς θανάτων και διασωληνώσεων».

Τέλος, για ενδεχόμενη παράταση του lockdown, επεσήμανε: «Aν δεν έχουμε μεγάλη εκθετική μείωση των κρουσμάτων, που δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή, θα αναγκαστούμε να πάμε σε παράταση τον Δεκέμβριο».