Πολλά από τα βιβλία του πολυδιαβασμένου Στίβεν Κινγκ έχουν μεταφερθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Ένα από αυτά είναι και το έργο «Lisey’s Story», που θα κυκλοφορήσει στην streaming πλατφόρμα Apple TV+ στις 4 Ιουνίου.

Την σκηνοθεσία της μίνι σειράς των 8 επεισοδίων υπογράφει ο Χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν. Για το σενάριο της είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι αυτή ήταν και η μόνη του παρέμβαση στην δημιουργία του «Lisey’s Story», που αφηγείται «μια ιστορία για την αγάπη και το γάμο και την ορμή της δημιουργίας, που έχει όμως και ένα στοιχείο κακού».

Η σειρά ακολουθεί τη Λίσι Ντίμπουσερ Λάντον (Τζούλιαν Μουρ), η οποία έχασε τον άντρα της τον Σκοτ (Κλάιβ Όουεν), πριν από δυο χρόνια. Ήταν παντρεμένοι είκοσι πέντε χρόνια και πολύ βαθιά δεμένοι. Ο Σκοτ ήταν ένας βραβευμένος, επιτυχημένος συγγραφέας και πολύ περίπλοκος άνθρωπος.

Στην αρχή της σχέσης τους, η Λίσι έπρεπε να διδαχτεί από κείνον για τα βιβλία και το αίμα. Αργότερα, κατάλαβε ότι υπήρχε ένα μέρος που επισκεπτόταν ο Σκοτ. Ένα μέρος που τον τρομοκρατούσε αλλά και τον γιάτρευε, που μπορούσε να τον καταπιεί ζωντανό ή να του δώσει την έμπνευση που χρειαζόταν για να ζήσει. Τώρα είναι η σειρά της Λίσι να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του Σκοτ…

Σημειώνεται ότι τα δύο πρώτα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα στις 4 Ιουνίου και τα υπόλοιπα έξι θα προβληθούν σε εβδομαδιαία βάση.