Λιβαδειά: Εξιχνιάστηκαν από τις αρχές δύο ληστείες και ένας εμπρησμός - Έγιναν το 2018

Εξιχνιάζεται η δράση της εγκληματικής ομάδας η οποία δρούσε σε περιοχές της Βοιωτίας πριν από σχεδόν τρία χρόνια και είχε εξαρθρωθεί το Νοέμβριο του 2018, καθώς δέκα μέλη της ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Λιβαδειάς για την συμμετοχή τους σε δύο ένοπλες ληστείες και έναν εμπρησμό κλεμμένου οχήματος!

Όπως προέκυψε από την αξιοποίηση στοιχείων, κατά την διάρκεια της προανάκρισης που συνεχίζεται, τουλάχιστον τέσσερα μέλη της σπείρας εισέβαλαν στις 23 Ιουνίου του 2018 σε μια επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς με Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από περιοχή της Αττικής, έδεσαν τον φύλακα από τον οποίο πήραν το κινητό του και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, που όμως ήταν εντελώς άδειο. Το όχημα διαφυγής των δραστών εντοπίστηκε αργότερα κατεστραμμένο από πυρκαγιά που του είχαν προκαλέσει σε ένα σημείο όπου το είχαν κρύψει.

Άλλα έξι μέλη της εισέβαλαν στις 19 Ιουλίου του 2018 σε άλλη επιχείρηση στην περιοχή της Αλιάρτου με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ακινητοποίησαν τον φύλακα με την απειλή πιστολιών, τον έδεσαν παίρνοντας τα δύο κινητά του και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης που περιείχε χρήματα και διάφορα έγγραφα. Μάλιστα, κατά την διαφυγή τους πήραν και το όχημα του φύλακα.

Το Νοέμβριο του 2018, είχαν συλληφθεί οκτώ από τους κακοποιούς στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Μετά την εξιχνίαση των νέων υποθέσεων, σε βάρος των δέκα μελών της σπείρας σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Λιβαδειάς δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή και εμπρησμό οχήματος κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.