Λιβανός: Διασφαλίστηκε η διατροφική επάρκεια και η αγροδιατροφική αλυσίδα

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και των εξαγωγών, εστίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιος Λιβανός, κατά την τοποθέτησή του στην 13η Σύνοδο Υπουργών του Παγκοσμίου Forum Τροφίμων και Γεωργίας, που φέτος, λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθη διαδικτυακά.

«Και ο αγροδιατροφικός τομέας της χώρας, χάρις στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άντεξε στις πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, διασφαλίζοντας τη διατροφική επάρκεια και ασφάλεια καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της αγροδιατροφικής αλυσίδας», είπε ο κ. Λιβανός.

Για να προσθέσει: «Μέσα από την κρίση, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και στη χώρα μας, γίνεται πλέον αντιληπτή η κρίσιμη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».   

Σημειώνεται πως απόφαση της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  είναι η χώρα μας να συμμετέχει σε διεθνή fora και να προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών.

Αντικείμενο της Συνόδου ήταν «Πώς τροφοδοτείται ο πλανήτης σε καιρούς πανδημιών και Κλιματικής Αλλαγής», ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  συμμετείχε και στην ομάδα εργασίας σχετικά με την «Απάντηση στην πανδημία COVID-19».

Το «Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία» διοργανώνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής της Γερμανίας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και έχει ως επίκεντρο των συζητήσεων θέματα σχετικά με την παγκόσμια γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια.

Στη 13η Υπουργική Σύνοδο συμμετείχαν περισσότεροι από 110 υπουργοί και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών από όλον τον κόσμο.