Μία ομάδα της ΕΜΑΚ αποτελούμενη από 12 άτομα, ένα σκύλο και δύο οχήματα απογειώνεται από στιγμή σε στιγμή από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Βηρυτό, την πόλη που μετράει τις πληγές της μετά τις χθεσινές «Αποκαλυπτικές» εκρήξεις.

Η ομάδα θα πετάξει με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και περιμένει να εκδοθεί η σχετική άδεια για να πετάξει, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση στον εναέριο χώρο.

Η ελληνική συνδρομή στις επιχειρήσεις διάσωσης στη Βηρυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είπε ότι  η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό.

Η Ελλάδα🇬🇷 έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου🇱🇧 για την αντιμετώπιση των συνεπειών της…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Hardalias B στις Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για τη Βυρητό και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ