Από Δευτέρα με τρία self test οι μαθητές στα σχολεία | niki kerameos thanos plevris

Με αυξημένο έλεγχο και αλλαγές στο Πρωτόκολλο, εν μέσω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων λόγω της Όμικρον, ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας, τόνισε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση, αναφέροντας πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τρόπο ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Η βούληση της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο των τελευταίων τεσσάρων μηνών λειτούργησε άψογα. Με τον ίδιο τρόπο, τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφαλή τρόπο και με αυξημένα τεστ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η κυρία Κεραμέως τόνισε πως «έχει τονιστεί η μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων».

Αναφερόμενη στην εντατικοποίηση των ελέγχων, είπε πως υπάρχουν τρεις βασικές αλλαγές

  • Η διενέργεια ενός επιπλέον δωρεάν self- test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα γίνουν δηλαδή τρία τεστ. 
  • Τα δωρεάν δύο self-test θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.
  • Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού, δηλαδή τα παιδιά που κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή που βρέθηκε θετικός. Συγκεκριμένα, για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές και καθηγητές του τμήματος θα διενεργείται τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες (δύο rapid και τρία self -test, ενώ για τους εμβολιασμένους τρία επιπλέον τεστ, εκτός των δύο self-test που ήδη πραγματοποιούν (δύο rapid και τρία self-test).

Να σημειωθεί ότι παραμένει το 50+1 για το κλείσιμο μια τάξης σε περίπτωση κρουσμάτων της Covid-19.