Παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τις αποφάσεις για μια σταδιακή άρση του lockdown και το άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικές μετακινήσεις να μετατίθενται για μια εβδομάδα αργότερα, στις 5 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα επιτρέπεται η μετακίνηση πολιτών σε άλλο δήμο μόνο για επίσκεψη σε κομμωτήρια ή καταστήματα περιποίησης νυχιών κατόπιν ραντεβού.

Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι νεότερο για το λιανεμπόριο ενώ η Επιτροπή προσανατολίζεται στη λήψη σχετικής απόφασης κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αφού όμως πρώτα εξεταστούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στις σημερινές ανακοινώσεις, θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα εξηγήσει τη διαδικασία των self tests για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί πως θα είναι υποχρεωτικό για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως π.χ. οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητείται και να δηλώνεται το αποτέλεσμα.