Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις Σταμπουλίδη για το πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Νέα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή χθες (6 Φεβρουαρίου), με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού που κατατρύχει τη χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν χθες εικόνες συνωστισμού σε παραλίες, λαϊκές αγορές και κυρίως στα σούπερ μάρκετ, επομένως δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν νέα πιο αυστηροί περιορισμοί.

Σύγχυση δημιουργήθηκε χθες το πρωί με την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι απαγορεύεται το take away τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, πήρε πίσω την απαγόρευση του take away με νέα του δήλωση.

Τα ισχύοντα μέτρα θεωρούνται από κυβέρνηση και ειδικούς η τελευταία ευκαιρία για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πριν από την επιβολή καθολικού lockdown.

Αυτά είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 5:00 τα Σαββατοκύριακα
-Kλείσιμο των καταστημάτων και των κομμωτηρίων τα Σαββατοκύριακα με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα
-Λειτουργία του λιανεμπορίου μόνο με click away
-Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων

Πολλοί είναι οι επιστήμονες που ζητούν άμεσα και νέα μέτρα για την Αττική, καθώς οι μεταλλάξεις μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σημειώνεται ότι στην διάσκεψη της Παρασκευής τέθηκε για ακόμα μία φορά το θέμα το σχολείων το οποίο διχάζει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.  Επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι με βάση τα νέα στοιχεία τα τελευταία 24ωρα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και δεν είναι καθόλου απίθανο την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει νέα συζήτηση για τα σχολεία.