Σε lockdown τίθεται η χώρα μας από το Σάββατο (7 Νοεμβρίου) σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σωτήρη Tσιόδρα, η επιτροπή διχάστηκε ως προς το εάν έπρεπε ή όχι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Εν τέλει, αποφασίστηκε τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά. Όσον αφορά στα γυμνάσια και τα λύκεια θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε: «Από την αρχή την πανδημίας έχουμε 20πλασιάσει τα τεστ. Κάνουμε πάνω από 20.000 τεστ τη μέρα. Η θετικότητα στα τεστ που κάνουμε ξεπερνάει πια το 9%. Αυτό δείχνει μια μεγάλη επιδημία στη χώρα.

Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους από έναν ιό που κάνει πνευμονία. Ούτε εμείς ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε Θεσσαλονίκη 78% των κλινών ΜΕΘ-covid είναι κατειλημμένες.

Οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά έχουμε και 4 περιστατικά στις ηλικίες 55-64 & 4 περιστατικά στις ηλικίες 45-54.

Το ECDC στα μη φαρμακευτικά μέτρα π μπορεί να πάρει μια κοινωνία μιλάει για τ απαγορευτικό ως αυτό με το μεγαλύτερο αναμενόμενο αποτέλεσμα & την μάσκα ως τ πιο εύκολο, που θα προλάβει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους μέχρι να έρθει εμβόλιο.

Υιοθετήσαμε μια στρατηγική για τα δημοτικά [σχολεία] γιατί σε αυτές τις ηλικίες η διασπορά είναι πολύ πολύ μικρή».