Ο Άσλεϊ Ρίλεϊ διάλεξε το σπίτι της Αναστάσια Λουκιαντσίκοβα στο Λονδίνο για να κλέψει. Έσπασε ένα παράθυρο με πέτρα και μπήκε στην κατοικία της 87χρονης περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα σηκώθηκε από το κρεβάτι για να δει τι ήταν ο θόρυβος που είχε ακούσει και βρέθηκε αντιμέτωπη με τον νεαρό διαρρήκτη.

Ο άντρας άρχισε να φωνάζει και να χτυπάει με μανία τη γιαγιά στο κεφάλι, προτού την σύρει και την πετάξει στο κρεβάτι με τη μούρη στο στρώμα

«Της έβγαλε το νυχτικό αφήνοντάς τη γυμνή και της έκλεισε το στόμα, κάνοντας της γιαγιά να φοβηθεί ότι θα τη βιάσει. Πάλεψε όσο μπορούσε, γλιστρώντας από το κρεβάτι στο πάτωμα για να σωθεί από την ασφυξία» περιγράφει ο εγγονός της 86χρονης, σύμφωνα με την Evening Stanard.

Η γιαγιά άρπαξε ένα λαμπατέρ και προσπάθησε να αμυνθεί. Όμως ο Ρίλεϊ την αφόπλισε και την ξανάριξε στο κρεβάτι χτυπώντας τη με γροθιές. Βρήκε κοσμήματα μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος.

«Άρχισε να φωνάζει να του δώσω λεφτά και φώναξα για βοήθεια, κάτι που τον εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο, άρπαξε ένα μαξιλάρι και άρχισε να με πνίγει» είπε η 87χρονη στο δικαστήριο.

Τελικά, ο 28χρονος διαρρήκτης άφησε τη γιαγιά στο κρεβάτι και κατέβηκε στον κάτω όροφο για να συνεχίσει το ψάξιμο. Όμως η ηλικιωμένη αν και τραυματισμένη από την πάλη με τον ληστή-είχε κάταγμα στην σπονδυλική στήλη-δεν δείλιασε.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι, άρπαξε το σπαθί του μακαρίτη του άντρα της και κατέβηκε τις σκάλες.

Ο διαρρήκτης τρομοκρατημένος βγήκε από το σπίτι με την γιαγιά να τον κυνηγάει για περίπου 300 μέτρα, αλλά κατάφερε τελικά να ξεφύγει, για λίγο όμως.

Ο 28χρονος εθισμένος στα ναρκωτικά συνελήφθη τελικά 11 μέρες μετά τη διάρρηξη και την πρώτη Φλεβάρη 2021 καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Δείτε το βίντεο: