Το Λος Άντζελες έχει γίνει το κέντρο εμπορίας ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη 145 ατόμων έγιναν στην κομητεία του Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης πολιτειακής επιχείρησης που είχε ως στόχο τον εντοπισμό κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Η «Επιχείρηση Ανάκτηση» περιελάβανε περισσότερους από 100 ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αστυνομικούς και είχε ως αποτέλεσμα «450 συλλήψεις σε όλη τη χώρα, μέσα σε μια εβδομάδα, με το ένα τρίτο αυτών να πραγματοποιούνται στην κομητεία μας», όπως ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες.

«Ο στόχος της επιχείρησης ήταν η διάσωση και ανάκτηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και η σύλληψη των εμπόρων ή ατόμων που τους έχουν εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του ΛΑ, Kρις Πίτσερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της επταήμερης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 91 συλλήψεις στο Λονγκ Μπιτς πραγματοποίησε 13 συλλήψεις στο κέντρο του ΛΑ και 36 συλλήψεις στην περιοχή της Πομόνα.

Διασώθηκαν 139 θύματα εμπορίας ανθρώπων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων 113 ανηλίκων, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι. 

Ειδικές ομάδες πολιτών καθώς και ΜΚΟ, βοήθησαν σημαντικά στον να έλθει η επιχείρηση εις πέρας. Μια από αυτές είναι η «Zoe International», η οποία προσφέρει δουλειά και στέγαση σε γυναίκες και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα του τρομερού αυτού κυκλώματος.

«Δυστυχώς, μέλη συμμοριών και κυκλωμάτων ανακάλυψαν ότι η επανειλημμένη «πώληση» ή ενοικίαση ενός νεαρού κοριτσιού, είναι πιο επικερδής από την πώληση όπλων ή ναρκωτικών, τα οποία μπορούν να πουλήσουν μόνο μία φορά …», λέει ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ντέιβιντ Κοξ, στο FOX11.

Η πανδημία έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα, με τους ανηλίκους να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, όπου οι εκμεταλλευτές ξέρουν να τα βρίσκουν. 

Τους υπόσχονται αγάπη, δώρα και χρήματα, για να τους δελεάσουν, εξηγεί ο Κρις Πίτσερ, προσθέτοντας ότι τα «αρπακτικά», δεν δυσκολεύονται να τυλίξουν εύκολα τα θύματά τους, απειλώντας παράλληλα τις οικογένειες τους, σε σημείο που δεν έχουν καμία διέξοδο. 

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι Λατίνοι, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα παιδιά χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα με το πρόσχημα ότι είναι «οικογένεια» και στη συνέχεια καταλήγουν είτε ως ερωτικοί σκλάβοι, είτε ως μικροκλέφτες, είτε ακόμα και σε σκοτεινές κλινικές διακίνησης οργάνων…