Ένας άντρας από την Καλιφόρνια καταδικάστηκε την Πέμπτη (11/03) σε 212 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία των δύο αυτιστικών του γιών που πνίγηκαν μετά την πτώση του αυτοκίνητου που οδηγούσε ο πατέρας τους στο λιμάνι του Λος Άντζελες, σε μια προσπάθεια να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλισης.

Ο 45χρονος Αλί Ελμεσαγιάν, περίμενε να διαπράξει το έγκλημά του στις 9 Απριλίου 2015 ημερομηνία που δεν ήταν τυχαία, καθώς ήταν η περίοδος που έληγαν τρία από τα πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε για την οικογένειά του, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Λος Άντζελες.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπήρχαν 2 αγόρια, ηλικίας 8 και 13 ετών, τα οποία φορούσαν ζώνες ασφαλείας και πνίγηκαν.

Η Ράμπα Ντιάμπ, πρώην σύζυγος του Ελμεσαγιάν, που βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, δεν μπορούσε να κολυμπήσει και θα μπορούσε να είχε πνιγεί και εκείνη, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση ενός ψαρά που βρισκόταν εκεί δίπλα κατά την ώρα του συμβάντος.

Ο Ελμεσαγιάν όμως είχε καταφέρει να βγει χωρίς πρόβλημα από το αυτοκίνητο, καθώς είχε φροντίσει να μην φοράει ζώνη και να έχει το παράθυρο κατεβασμένο.

Αναπαράσταση του περιστατικό στο λιμάνι του Λος Άντζελες

Αργότερα, συνέλεξε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις από διάφορα ασφαλιστήρια συμβόλαια που ελήφθησαν όταν πέθαναν τα παιδιά του και επένδυσε τα χρήματα σε αγορές ακινήτων και σε ένα σκάφος.

Ο δικηγόρος της Ντιάμπ απέδειξε ότι ο πρώην άντρας της προετοίμαζε για καιρό την δολοφονία των παιδιών του και της ιδίας, ενώ πριν από το περιστατικό, ξεσπούσε εναντίον τους σε καθημερινή βάση, με σωματική και λεκτική βία.

Ο δικαστής Τζον Γουόλτερ, καταδίκασε τον Ελμεσαγιάν με την μέγιστη ποινή που ορίζει ο νόμος της Καλιφόρνια, τονίζοντας τα «σκληρά σχέδια» και τον «κακό και αδίστακτο χαρακτήρα των εγκλημάτων του».

«Για το μόνο που λυπάται είναι το γεγονός πως δεν κατάφερε να καλύψει το έγκλημα του για πάντα, είναι ένας αδίστακτος και κακός άνθρωπος», ανέφερε ο δικαστής.