Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέφρασε την πεποίθησή του πως αν καταρρεύσει ο ίδιος, θα πέσει ολόκληρη η χώρα του.

Αυτό υπογράμμισε ο Λευκορώσος πρόεδρος μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους, ερωτώμενος για τα πιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τον ίδιο στην παρούσα φάση.

Στη συνέχεια μάλιστα, υποστήριξε πως εάν «πέσει» Λευκορωσία, η Ρωσία θα είναι η επόμενη.

Ο κ. Λουκασένκο ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ρωσία θα πρέπει να μείνει σε εγρήγορση καθώς πρόκειται να εκδηλωθούν «ορισμένα πολιτικά γεγονότα», όπως εκτιμά.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, προειδοποίησε για την εκτίμησή του και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λουκασένκο δήλωσε ότι μπορεί να έχει «μείνει λίγο παραπάνω» στη θέση του ως Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι μόνο αυτός είναι ικανός να υπερασπιστεί το έθνος και τους συμπατριώτες του αυτή τη στιγμή.

«Ναι, είναι πιθανό να έχω κάτσει στην προεδρία λίγο παραπάνω. […] Αλλά στην πραγματικότητα μόνο εγώ μπορώ να προστατεύσω τους Λευκορώσους αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας εκτίμησε ότι οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στη χώρα του διοργανώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες λειτουργούν μέσω της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, καθώς και μια νεογέννητη «αστική τάξη» στην ίδια τη Λευκορωσία.