Η αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια, οι σειρές τρόμου είναι αρκετά υποτιμημένες παγκοσμίως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τώρα όμως, το HBO υπόσχεται να μας δώσει ένα κρυμμένο διαμαντάκι, μέσα από το ολόφρεσκο Lovecraft Country.

Η σειρά της Misha Green με παραγωγούς τους Jordan Peele και J.J. Abrams έκανε πρεμιέρα την Κυριακή που μας πέρασε διασκευάζοντας το ομώνυμο μετα-λαβκραφτιανό μυθιστόρημα του Matt Ruff για τη μικρή οθόνη. Στην πρεμιέρα του λοιπόν τα πήγε εξαιρετικά καλά, δεδομένου ότι ήταν μια από τις λίγες νέες σειρές με ένα ξεχωριστό σασπένς μέσα σε μια  υποτονική κορωνοχρονιά.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hollywood Reporter, το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν 760.000 άνθρωποι ζωντανά στην Αμερική, ενώ με τα views από streaming το συνολικό νούμερο έφτασε το 1,4 εκ. Ας πούμε, το άλλο φετινό horror hit The Outsider του Stephen King έκανε πρεμιέρα με 724.000.

Ακόμα και για τα δεδομένα του HBO η νέα σειρά τα πήγε πολύ καλά, σημειώνοντας περίπου ίδια νούμερα με την πρεμιέρα του Watchmen το 2019, το οποίο είχε 799.00 ζωντανά και 1,5 εκ. συνυπολογίζοντας το streaming. Προφανώς, υπάρχει μια στροφή της προτίμησης του κόσμου προς genre σειρές που παίζουν πειραματικά με το είδος τους, κι αυτή είναι μια τάση που ελπίζουμε να συνεχιστεί.

Τρεις μαύροι πολίτες στις φυλετικά διαχωρισμένες Ηνωμένες Πολιτείες των ‘50s ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν έναν εξαφανισμένο άντρα. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν – και να επιβιώσουν! – τόσο από τις ρατσιστικές επιθέσεις που θα βρεθούν στον δρόμο τους, όσο και από υπερφυσικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να έχουν βγει από βιβλίο του Lovecraft.