Από τον Ιούνιο, η Lufthansa, η Eurowings και η SWISS θα προσφέρουν προγράμματα πτήσεων σε αρκετούς προορισμούς στην Ευρώπη, αρκετές χώρες της οποίας έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Τα χρονοδιαγράμματα επαναπατρισμού θα λήξουν στις 31 Μαΐου.

Από τον Ιούνιο, πολλοί ηλιόλουστοι προορισμοί όπως η Μαγιόρκα, το Ρόστοκ και η Κρήτη θα είναι και πάλι προσβάσιμοι με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των πτήσεων του Ιουνίου θα δημοσιευθούν κατά την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά 80 αεροσκάφη θα επανενεργοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι συνολικά 106 προορισμοί θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον επόμενο μήνα.

Κάπως έτσι, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ανταποκρίνονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών για αεροπορικά ταξίδια, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια και των κανονισμών εισόδου άλλων χωρών στην Ευρώπη.

Ο Harry Hohmeister, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γερμανικής Lufthansa AG, τόνισε: «Αισθανόμαστε μια μεγάλη επιθυμία και λαχτάρα μεταξύ των ανθρώπων να ταξιδέψουν ξανά. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ανοίγουν αργά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.

Είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και των υπαλλήλων μας είναι ύψιστης προτεραιότητας».

Οι πελάτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους τους τρέχοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας των αντίστοιχων προορισμών κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους.

Σε ολόκληρο το ταξίδι, ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί λόγω αυστηρότερων κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας, για παράδειγμα λόγω μεγαλύτερων χρόνων αναμονής στα σημεία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας επί του σκάφους θα παραμείνουν επίσης περιορισμένες μέχρι νεωτέρας.

Η υποχρέωση οι επιβάτες να φορούν ένα κάλυμμα στόματος και μύτης επί του σκάφους που εισήχθη από τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa στις 4 Μαΐου έχει γίνει αποδεκτή από τους επιβάτες.