Στο vradini.gr μίλησε ο μετεωρολόγος και διευθυντής παροχής υπηρεσιών της ΕΜΥ, κύριος Μανώλης Ανανδρανιστάκης. Όπως τόνισε, αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τα φαινόμενα θα κορυφωθούν μέχρι την Κυριακή.

Παράλληλα, ανέφερε και τις περιοχές που μπορεί να δουν χιόνια, όχι όμως σε υψόμετρο χαμηλότερο των 400 μέτρων.

«Καταρχήν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από αύριο. Στην Αθήνα θα είναι γύρω στους 11-12 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχίσει η ραγδαία πτώση μέχρι την Κυριακή, όπου μπορεί να φτάσει και τους 7 βαθμούς Κελσίου».

Όσον αφορά την περίπτωση χιονόπτωσης, ο κ. Ανανδρανιστάκης επισήμανε πως από Πέμπτη βράδυ θα χιονίσει σε υψόμετρο 400μ και πάνω στη Βόρεια Ελλάδα. Στην Κεντρική Ελλάδα, θα χιονίσει σε υψόμετρο 700μ και πάνω, όπως και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Μέχρι την Κυριακή, που θα κορυφωθεί η επιδείνωση του καιρού, αναμένονται χιόνια κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, δηλαδή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, πιθανόν στις βόρειες Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα και ανατολική Πελοπόννησο. Ίσως υπάρχουν χιόνια και στα ορεινά της Κρήτης.

Τονίζει, ωστόσο, πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περάσουν πολύ γρήγορα αλλά η βελτίωση της θερμοκρασίας θα έρθει από την επόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μακρής – Θοδωρής Τρυποσκιάδης