Ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξέφρασε την ανησυχία του για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι «δεν είναι απλά ένα καμπανάκι, είναι πολλά. Όλοι μας ανησυχούμε πολύ νομίζω, όχι μόνο οι λοιμωξιολόγοι. Πρέπει να πάρουμε μέτρα με τους τουρίστες που θα έρχονται και είναι σαφώς απαραίτητοι για την οικονομία».

Ακόμα, ο κ. Λαζανάς είπε ότι «εμείς, οι λοιμωξιολόγοι, επιθυμούμε να γίνεται καθολικός έλεγχος παντού στα σύνορα και να υπάρχει ένα διαβατήριο υγείας. Θα πρέπει η Ευρώπη λίγο να σοβαρευτεί, γιατί έχουμε ξεκινήσει συναλλαγές όπως πχ με το Βέλγιο».

Τη διαφωνία του με την απελευθέρωση των τραπεζιών και την επισήμανσή του ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αποστάσεις εξέφρασε επίσης ο κ. Λαζανάς, λέγοντας ότι: «Χρειάζεται πρόληψη, από τη στιγμή που δεν έχουμε ούτε φάρμακα ούτε εμβόλιο. Έχουμε πει να τηρούνται οι αποστάσεις. Βλέπουμε ότι στο λιμάνι του Πειραιά πχ δεν γίνεται αυτό.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και τώρα όπως είμαστε, όπως η χρήση της μάσκας να γίνει υποχρεωτική, δεν γίνεται να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα.

Διαφωνώ με την απελευθέρωση των τραπεζιών στα εστιατόρια, ας ανέβαινε απλά λίγο παραπάνω το όριο των 6 ατόμων. Στα πανηγύρια δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να γίνονται, είναι θέαμα και για τους τουρίστες».

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αφού «αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει όσο μεγαλύτερος έλεγχος γίνεται στις πύλες εισόδου αλλά δεν γνωρίζω αν έχουμε επάρκεια εργαστηρίων για την ανάλυση των τεστ.

Αν μιλούσα με τον πρωθυπουργό, θα του έλεγα να λάβει άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά. Να ξεκινήσει και πάλι η ενημέρωση του κόσμου, να ενταθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου και να υπάρχουν μεγαλύτερα μέτρα στους Έλληνες».