Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» όπου εξέφρασε την ανησυχία της για τα περιστατικά συνωστισμού του κόσμου αλλά και ότι η Ελλάδα είναι σε καλή πορεία αλλά χρειάζεται ακόμα προσοχή.

Για την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα: Στην Ελλάδα προς το παρόν, πάμε καλά. Το ότι υπάρχουν περιοχές με κρούσματα είναι αναμενόμενο, όμως γίνεται ιχνηλάτηση και αν χρειαστεί να παραταθούν τα μέτρα, ας γίνει. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία.

Αν μπορεί να πάει ο κόσμος διακοπές: Διακοπές ο κόσμος θα πάει, με τα μέτρα που έχουμε πει και με προσοχή μεγάλη.

Για την κατάσταση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ: Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα εκεί δεν είναι τόσο καλά. Υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Η ιστορία ξέφυγε σε ΗΠΑ και Ευρώπη, είναι λογικό να έχουμε υποτροπές. Ήταν αναμενόμενο.

Για το άνοιγμα των συνόρων: Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ανήσυχος και είναι όλα σε αναμονή. Αυτό συμβαίνει όταν δεν παίρνουμε σωστά μέτρα από την αρχή. Το να ξεφύγει η κατάσταση οφείλεται πρώτα εκεί και μετά στη χαλάρωση του κόσμου.

Για το ότι ο κόσμος θεωρεί ότι τελείωσε ο κορωνοϊός: Δεν τελείωσε ο ιός, ο επιστημονικός κόσμος δεν το έχει πει ποτέ αυτό. Είναι δύσκολα τα πράγματα απλά είμαστε σε πολλή καλύτερη κατάσταση και πρέπει να προσέχουμε.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Το εμβόλιο δεν το έχουμε και θα αργήσει ακόμα, μπορεί και μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Πρέπει να περάσει φάσεις για να ξέρουμε ότι είναι ασφαλές, όπως τα πρωτόκολλα.

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας και αν θα συνεχίσει μέχρι το 2021: Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει ακόμα ένα τέτοιο καλοκαίρι, είναι όμως πιθανό να έχουμε μέτρα και του χρόνου. Εάν είμαστε όλοι προσεκτικοί τότε θα πάει και η οικονομία καλά.

Για τον συνωστισμό του κόσμου και πόσο επικίνδυνος είναι: Το πρόβλημα είναι στα πάρτι για τη διασπορά του κορωνοϊού, δεν είναι ελεγχόμενη η κατάσταση εκεί. Στη Θεσπρωτία και στον Εχίνο έχουμε κάνει ιχνηλάτηση και ξέρουμε τι διαδικασία θα ακολουθήσουμε.

Για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων σε νησιά από τουρίστες: Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί και υπάρχουν πρωτόκολλα για το πως θα διαχειριστούν κάποιον άρρωστο στα νησιά.