Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και γνωστοποίησε ότι «η χειρότερη περίοδος [του κορωνοϊού] που καταγράφηκε [στην Ελλάδα] ήταν ο Απρίλιος, εκεί είχαμε τις περισσότερες δυσκολίες» και τόνισε ότι «με την άρση των μέτρων έχουμε ύφεση, όμως αν ξεκινήσουμε να ανεβαίνουμε με διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων καθημερινά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην φτάσουμε πάλι στους δύσκολους μήνες.»

Για τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι «δεν είναι καλό ποσοστό το ότι έχουμε 30 κρούσματα την ημέρα, άσχετα αν είναι σταθερό. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 1/3 των ατόμων κάτω των 18 ετών που έκαναν τεστ κορωνοϊού, βγήκαν θετικοί. Μπορεί να έχουν απλά συμπτώματα αλλά και πάλι, μεταδίδουν τον ιό. Μας ανησυχούν περισσότερο τα εγχώρια κρούσματα επειδή όταν είναι διάσπαρτα, δεν μπορείς να κάνεις εύκολα την ιχνηλάτηση. Σαφώς, μας ανησυχεί και η κατάσταση στα Βαλκάνια.»

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας από τους πολίτες, η πρόεδρος υπογράμμισε ότι «πρέπει πάντα να φοράμε μάσκα παντού, δεν πρέπει να μας λένε οι ειδικοί κάθε φορά πότε θα τη φορέσουμε. Στο σούπερ μάρκετ είναι εύκολο να κολλήσεις όσο περιμένεις στο ταμείο επειδή δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Μέχρι να γνωρίσουμε τον κορωνοϊό καλά και να βγει το εμβόλιο, η ζωή μας θα είναι έτσι. Το διάστημα αυτό είναι μακρύ και απροσδιόριστο, μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή έτσι θα είμαστε. Ελπίζουμε ότι θα έχει βγει το εμβόλιο και η κατάσταση θα ηρεμήσει. Πρέπει να μένουμε στο γενικό κανόνα για να προφυλασσόμαστε και να μην ψάχνουμε τις λεπτομέρειες.

Ενώ, όσον αφορά τους νέους, η κ. Παγώνη επισήμανε και πάλι την τήρηση των προσωπικών μέτρων προφύλαξης λέγοντας ότι «οι νέοι μπορούν να διασκεδάσουν, η ευθύνη είναι δική τους και στα μπαρ που πηγαίνουν, να τηρούν τις αποστάσεις και να προσέχουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον καθένα να βγαίνει στην τηλεόραση και να λέει ότι σήμερα θα φοράμε τη μάσκα όλη μέρα και αύριο τη βγάζουμε.»