«Επειδή είμαστε τόσο κοντά στο εμβόλιο δεν σημαίνει ότι ξεμπλέξαμε με αυτήν την πανδημία. Βρισκόμαστε στην κορύφωση της μάχης κατά της πανδημίας», τόνισε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα είναι «πολύ μεγάλο λάθος, ειδικά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να νομίσουμε πως επειδή έρχεται το όπλο του εμβολίου, τελειώσαμε».

«Όχι δεν τελειώσαμε. Η μάχη θα συνεχιστεί. Απλώς θα έχουμε ακόμη ένα όπλο στη διάθεσή μας για να τα καταφέρουμε, τουλάχιστον το επόμενο καλοκαίρι να το σώσουμε, να γνωρίσει η Ευρώπη το γνωστό της καλοκαίρι με ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ξεκίνησε τη συνέντευξή του εκφράζοντας τον πόνο του για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους και τις θερμές ευχές σε όλους όσοι ακόμη αγωνίζονται απέναντι στην ασθένεια, επισημαίνοντας ότι «όπως ξέρετε, πέρασα κι εγώ αυτή τη δοκιμασία και ξέρω ακριβώς τι σημαίνει».

«Είμαστε ακόμη με διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με την εταιρεία ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό στην πρώτη δόση, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συνολικά από αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο έχουμε 300 εκατομμύρια δόσεις, 200+100 εκατομμύρια. Άρα η εξασφάλιση που μπορώ να δώσω είναι ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν επαρκή κάλυψη από τα εμβόλια αμέσως μόλις αυτά εγκριθούν», είπε χαρακτηριστικά.