Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο και ακριβώς γι αυτο μπορεί να αντιμετωπίζει τις Ευρωπαϊκές βραδιές που δεν κερδίζει χωρίς μεγάλη ικανοποίηση, ακόμη κι αν αυτές ολοκληρώνονται με πρόκριση. Έχει αυτή την ποιοτική πολυτέλεια. Σε αυτή την εντυπωσιακή αλλαγή των τελευταίων ετών, προς τα επάνω, έχει συμβάλλει πάρα πολύ και ο προπονητής που ακούει στο όνομα Πέδρο Μαρτίνς. Ένας τεχνικός που πολύ λίγοι γνώριζαν πριν έρθει να εργαστεί στη χώρα μας, έδειξε ωστόσο από την πρώτη στιγμή ότι η νοοτροπία του ταιριάζει απολύτως με εκείνη του Ολυμπιακού.

Την παραμονή, στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με την Ομόνοια, εξήγησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και θα ξεκινούσαν σαν να είχε τελειώσει ο πρώτος αγώνας ισόπαλος, 0-0. Στην πραγματικότητα ασφαλώς αυτό δεν μπορεί ποτέ να συμβεί, διότι μέσα τους οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πως με το 2-0 του πρώτου αγώνα διαθέτουν σοβαρό μαξιλάρι ασφαλείας. Κατά συνέπεια το πρώτο ημίχρονο της Λευκωσίας δεν μπρούσε να διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Στο δεύτερο παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός παρουσίασε άλλο πρόσωπο, απολύτως βελτιωμένο, με διάθεση όχι απλά να πάρει την πρόκριση αλλά και να νικήσει. Γι αυτό ο κορυφαίος παίκτης των Κυπρίων ήταν τελικά ο τερματοφύλακάς τους Φαμπιάνο. Εκεί ακριβώς αποκαλύπτεται ξανά η δυνατότητα του προπονητή να επικοινωνεί άμεσα με τους παίκτες του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι απλά ένα τενχικός που διαβάζει σωστά τα παιχνίδια, όπως οι αλλαγές επιβάλλουν στη ροή του αγώνα. Είναι επίσης αυτός που καταφέρνει να περάσει στο μυαλό της ομάδας αυτά που εκείνη χρειάζεται από πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να εγγυηθεί πως όχι απλά η παρουσία αλλά και το μέλλον των ερυθρολεύκων στην Ευρώπη γενικότερα είναι υπαρκτό ως μέγεθος και με ένα τέτοιο όπλο αποκτά η ομάδα την ευκαιρία να ονειρεύεται. Το διόλου ευκαταφρόνητο σχέδιο, ότι μπορεί να διεκδικήσει όποιο στόχο θα θέσει από μόνη της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Λευκωσία ο Πορτογάλος δήλωσε ότι : “Θέλουμε να δείχνουμε πάντα ένα καλό Ολυμπιακό”.

Οι ερυθρόλευκοι, που δεν έχουν δεχθεί γκολ σε πέντε επίσημους αγώνες εφέτος, μπαίνουν την Πέμπτη (1/10) στην κλήρωση των ομίλων του Champions League. Προς το παρόν γνωρίζουμε τις 29 από τις 32 ομάδες των ομίλων, αφού τα τρία τελευταία εισιτήρια θα δοθούν μετά τους επαναληπτικούς της Τετάρτης (30/9). Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ προκριθεί επί της Κράσνονταρ, τότε θα τοποθετηθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι θα ανέβει στο 3ο η Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 3ο και περιμένει τους αντιπάλους του από τα άλλα τρία.