Κορωνοϊός: Ο Μαγιορκίνης εξηγεί πόσο μεταδοτική είναι η βρετανική μετάλλαξη

Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως ξεκινά η εφαρμογή τυχαιοποιημένου ελέγχου στην κοινότητα. Πρόκειται για δωρεάν τεστ στην κοινότητα και η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στις 21/12.

Οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα τεστ. Στις 28 Δεκεμβρίου, όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιούνται ώστε να πηγαίνουν στα σημεία διενέργειας δωρεάν ελέγχου. Η πλατφόρμα όπου θα συμπληρώνονται βασικά στοιχεία, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κλπ, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας, τόνισε.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος ανέλυσε το πώς θα συμμετάσχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην διαδικασία του testing στον πληθυσμό, τονίζοντας πως έχουν ήδη στελεχωθεί με προσωπικό από γιατρούς των τριών κλάδων των ΕΔ. Επίσης τόνισε πως η Πολιτική Προστασία έχει παράσχει τα απαραίτητα υλικά. Η προσέλευση θα γίνεται εργάσιμες ώρες και ημέρες.