Η Ελένη Δοξιάδη έχει σπουδάσει χημεία, έχει εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις σε θέσεις λειτουργιών, και τα τελευταία 6 χρόνια, έκανε στροφή στην μαγειρική, αντιμετωπίζοντας την κουζίνα σαν ένα διαφορετικό εργαστήριο με δυνατότητα αστείρευτης γνώσης και εξέλιξης. Έχει εργαστεί σε αρκετά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά τα τελευταία χρόνια προτιμάει να μαγειρεύει κατ’οίκον, γιατί, πέραν της τεχνικής εξάσκησης απαιτεί και καθημερινή δημιουργικότητα. Όλες οι συνταγές της Ελένης Δοξιάδη στο https://www.mingledfood.com/

Μακαρόνια με καπνιστή πέστροφα και σάλτσα με αγριοράπανο.

Αυτή η συνταγή προέκυψε από την αγάπη του άντρα μου για καπνιστή πέστροφα και πάστα αγριοράπανου, που τυχαίνει να είναι και ένας πολύ δυνατός γευστικός συνδυασμός.

Για 2 γενναιόδωρες μερίδες:

  • Μακαρόνια σπαγγέτι εμπορίου, 250 γρ

Τα μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με πολύ, καλά αλατισμένο νερό. Προσωπικά μου αρέσει να έχουν δάγκωμα, να μην έχουν μαλακώσει πολύ, οπότε τα κλασικά σπαγγέτι ραφιού τα βγάζω στα 8 λεπτά. Κρατάτε μισό φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν που έχει άμυλο για να δέσετε τη σάλτσα. Σουρώνετε και ξεπλένετε με μπόλικο κρύο νερό.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε απαλά για να μαλακώσουν:

  • Πράσο, 1 τμχ, κομμένο λεπτά
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο, τα λευκά μέρη μόνο, 3 μικρά τμχ, κομμένα λεπτά (να είναι περίπου όσο και το πράσο σε ποσότητα)

Σε ένα μπολ ανακατεύετε:

  • Πάστα αγριοράπανου, 2 κς (θα τη βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ή τοπικά γκουρμέ μπακάλικα)
  • Ελαιόλαδο, 2 κσ
  • Ξύσμα λεμόνι, 1 κσ

Και προσθέτετε στο τηγάνι με 2 κσ από το νερό των μακαρονιών. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε:

  • Καπνιστή πέστροφα, 1 φιλέτο (περίπου 150 γρ) κομμένο μικρά κομμάτια,

και τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να ντυθούν ομοιόμορφα τα μακαρόνια με τη σάλτσα και γαρνίρετε με:

  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσινο μέρος, λεπτοκομμένο
  • Μαυροκούκι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι