Η Ελένη Δοξιάδη έχει σπουδάσει χημεία, έχει εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις σε θέσεις λειτουργιών, και τα τελευταία 6 χρόνια, έκανε στροφή στην μαγειρική, αντιμετωπίζοντας την κουζίνα σαν ένα διαφορετικό εργαστήριο με δυνατότητα αστείρευτης γνώσης και εξέλιξης. Έχει εργαστεί σε αρκετά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά τα τελευταία χρόνια προτιμάει να μαγειρεύει κατ’οίκον, γιατί, πέραν της τεχνικής εξάσκησης απαιτεί και καθημερινή δημιουργικότητα. Όλες οι συνταγές της Ελένης Δοξιάδη στο https://www.mingledfood.com/

Συνταγή πανεύκολη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε

· Νιφάδες αποξηραμένης καρύδας, 2 φλυτζάνια

· Κακάο σκόνη, ¼ φλ

· Αλάτι, ¼ κγ

Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν:

· Σιρόπι σφένδαμου, ¼ φλ

· Άρωμα αμυγδάλου, 1 κγ

· Λάδι καρύδας, 3 κσ

· Φυστικοβούτυρο, ¼ φλ

Προσθέτετε τα υγρά στα στερεά και τα δουλεύετε με κουτάλα ή με το χέρι ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη μάζα. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Με μια μεζούρα κουταλιάς σούπας, ή με το χέρι, δημιουργείτε κουλουράκια μεγέθους μπάλας γκολφ ή και λίγο μικρότερα και τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, λειτουργία πάνω κάτω για 8 λεπτά. Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα για άλλα 10 λεπτά (όταν τα βγάλετε θα είναι ακόμα μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν σφίγγουν