Η Ελένη Δοξιάδη έχει σπουδάσει χημεία, έχει εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις σε θέσεις λειτουργιών, και τα τελευταία 6 χρόνια, έκανε στροφή στην μαγειρική, αντιμετωπίζοντας την κουζίνα σαν ένα διαφορετικό εργαστήριο με δυνατότητα αστείρευτης γνώσης και εξέλιξης. Έχει εργαστεί σε αρκετά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά τα τελευταία χρόνια προτιμάει να μαγειρεύει κατ’οίκον, γιατί, πέραν της τεχνικής εξάσκησης απαιτεί και καθημερινή δημιουργικότητα. Όλες οι συνταγές της Ελένης Δοξιάδη στο https://www.mingledfood.com/

Φριτάτα με σπαράγγια και μπλε τυρί

Αγαπώ τις ενισχυμένες ομελέτες και είναι πολύ καλή λύση αν έχετε καλεσμένους, απλές και θρεπτικές. Επίσης αγαπώ τα σπαράγγια και σε συνδυασμό με το έντονο μπλε τυρί κάνουν αυτή τη συνταγή ακαταμάχητη. Φυσικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γκοργκονζόλα ή και ροκφόρ, αλλά προσωπικά δεν θα ξόδευα τόσο ακριβά τυριά σε μια φριτάτα. Οι ποσότητες θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε, οπότε εξηγώ τη λογική και το σκοπό

  • Σπαράγγια: Πιάνετε τις 2 άκρες και λυγίζετε απαλά μέχρι να σπάσουν. Κρατάτε το πάνω μισό. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτετε τα σπαράγγια και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Φρεσκάρετε κάτω από κρύο νερό και κόβετε σε κομμάτια 2 εκατοστών.
  • Πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών: Σε ένα μπολ τις λαδώνετε και τις αλατίζετε ανακατεύοντας καλά. Καλύπτετε τελείως τον πάτο του ταψιού στο οποίο θα ψήσετε την ομελέτα, στην ανάγκη βάζετε και μερικές σε δεύτερη στρώση για να καλύψετε τυχόν κενά, και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να τις διαπερνάει η μύτη ενός μαχαιριού άνετα. 
  • Φριτάτα: Αφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες, ρίχνετε από πάνω σε όλη την επιφάνεια, κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες, και τα σπαράγγια. Περιχύνετε με ελαφρώς χτυπημένα αυγά, ανακατεμένα με αλατοπίπερο (η ποσότητα αυγών εξαρτάται απο το ταψί, για ένα μικρομεσαίο μέγεθος υπολογίστε περίπου 8 αυγά). Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ρίχνετε κομματάκια μπλε τυριού από πάνω και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά για να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να λιώσει λίγο το τυρί.