Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η δολοφονία ενός καθηγητή σχολείου στην Πόλη του Φωτός νωρίτερα σήμερα, είναι τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο δάσκαλος του σχολείου αποκεφαλίστηκε κοντά στο Παρίσι και σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ, είχε προηγουμένως απειληθεί από γονείς των μαθητών του, κάτι που είχε αναφέρει και στην αστυνομία.

«Δεν θα περάσουν» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δράστη ως τρομοκράτη που ήθελε να επιτεθεί στη Δημοκρατία της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δεν θα χωρίσουν τη Γαλλία και ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει στη χώρα.

«Ο συμπατριώτης μας σκοτώθηκε για τη διδασκαλία του, επειδή δίδασκε στα παιδιά την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν. Ο συμπατριώτης μας ήταν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μακρόν από το σημείο του εγκλήματος.

​Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό, έκανε λόγο πως ήταν επίθεση στο ίδιο το γαλλικό έθνος.

«Η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας είναι οι μόνες απαντήσεις που αντιμετωπίζει η τερατότητα της ισλαμικής τρομοκρατίας» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Μετά την σοκαριστική επίθεση, ένας ύποπτος δολοφονήθηκε αργότερα από τη γαλλική αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του εισαγγελέα ερευνά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δίδαξε την ελευθερία του λόγου και έδειξε κινούμενα σχέδια που απεικόνιζαν τον προφήτη Ισλάμ, Μωάμεθ στους μαθητές του.

«Απόψε η Γαλλική δημοκρατία δέχτηκε επίθεση με τον φρικτό φόνο ενός δασκάλου. Απόψε σκέφτομαι εκείνον και την οικογένειά του. Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι οι μόνες μας απαντήσεις στην σκληρότητα της ισλαμικής τρομοκρατίας. Θα πολεμήσουμε πίσω» πρόσθεσε επίσης ο Μπλανκέρ.

Πηγές που επικαλείται το BFMTV, επισημαίνουν πως ο δράστης ήταν 18 ετών και θα μπορούσε να γεννηθεί στη Μόσχα, χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών, κάτι που ξεκαθάρισε με ηχηρό τρόπο και η ρωσική πρεσβεία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακόμη, ο δράστης δεν άνηκε στους καταλόγους ριζοσπαστών ή καταζητούμενων ατόμων.