Τουλάχιστον 20 στρατιώτες από το Μάλι σκοτώθηκαν σήμερα (6 Απριλίου) στην περιοχή του Γκάο, κατά τη διάρκεια επίθεσης που αποδίδεται στους τζιχαντιστές.

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς επιχειρήσεων εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας. Οι νεκροί στρατιώτες ανέρχονται σε εκατοντάδες.

«Τρομοκράτες επιτέθηκαν στο στρατόπεδο της Μπάμπα νωρίς σήμερα το πρωί. Τουλάχιστον 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν», είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Είδαμε 23 πτώματα στον χώρο. Άλλοι άνδρες αγνοούνται, κλάπηκε υλικό και το στρατόπεδο καταστράφηκε», είπε από την πλευρά του ένας άλλος αξιωματούχος που επίσης ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

Ένοπλοι άνδρες που κυκλοφορούσαν στην περιοχή με μηχανάκια και αυτοκίνητα από την Κυριακή εξαπέλυσαν την επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένας κάτοικος, που κρύφτηκε στο σπίτι του, είπε ότι άκουσε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

«Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Υπάρχει μεγάλη μετακίνηση ενόπλων, αγνώστου ταυτότητας. Οι άνθρωποι φοβούνται επειδή δεν έχει έρθει στρατός», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπαιδευτικός.

Στρατιωτική πηγή από το Γκάο, την πρωτεύουσα της επαρχίας, επιβεβαίωσε την επίθεση, χωρίς να αναφέρει αριθμό νεκρών. Οι δράστες υπέστησαν και αυτοί απώλειες, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ