Μάλτα: Πολιτική κρίση και πιθανή παραίτηση Πρωθυπουργού! | 0202125 9

Πολιτική κρίση βιώνει η Μάλτα με τις πληροφορίες να θέλουν τον Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ και την κυβέρνησή του να παραιτούνται.

Η ηγεσία της νησιωτικής χώρα εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο μετά την έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Times of Malta».

Νωρίτερα, η αστυνομία της Μάλτας άφησε ελεύθερο με εγγύηση τον επιχειρηματία που βρίσκεται στο κέντρο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, και αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι θα εξακολουθήσει να τελεί υπό στενή επιτήρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει.

Ο Γιόργκεν Φένεκ, που αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μάλτα, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα με τη θαλαμηγό του. Από τότε έχει αφεθεί ελεύθερος και έχει συλληφθεί και πάλι τέσσερις φορές καθώς η νομοθεσία στη χώρα προβλέπει ότι, αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες εντός 48 ωρών σε βάρος ενός υπόπτου που συλλαμβάνεται, αυτός θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.