Αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας στην Ευρώπη, οι γονείς που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται από το σπίτι είναι πλέον εξοικειωμένοι με την πρόκληση να ισορροπούν ανάμεσα στη δουλειά και τη φροντίδα των παιδιών.

Μια τέτοια περίπτωση αποτυπώθηκε με επικό τρόπο μια ειδική που έδινε συνέντευξη στο BBC News διακόπηκε από την κόρη της η οποία κρατούσε τη ζωγραφιά ενός μονόκερου.

Η Δρ Γουένχαμ απαντούσε για τα τοπικά lockdown στην Αγγλία όταν η κόρη της Σκάρλετ εμφανίστηκε στην οθόνη και άρχισε να της μιλάει.

Η επίκουρη καθηγήτρια της Παγκόσμιας Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics συνέχισε να μιλάει για πάνω από ένα λεπτό για την πρόσβαση σε δειγματοληπτικά τεστ, ενώ η Σκάρλετ συνέχισε να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της, ανεβαίνοντας τελικά στο γραφείο.

Η καθηγήτρια την σήκωσε τελικά, με τη Σκάρλετ στη συνέχεια να περπατά στο πίσω μέρος του δωματίου ώστε να επιλέξει το καλύτερο ράφι για να το στολίσει με τη ζωγραφιά της.  Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, ο παρουσιαστής του BBC Κρίστιαν Φρέιζερ άρχισε να μιλά  στο κοριτσάκι, ρώτησε το όνομά της και είπε: «Σκάρλετ, νομίζω ότι φαίνεται καλύτερα στο κάτω ράφι… και είναι ένας υπέροχος μονόκερος».

Αφού της είπε το όνομά του, εκείνη φάνηκε ικανοποιημένη και έφυγε από την οθόνη, ενώ η μητέρα της ολοκλήρωσε τη συνέντευξη, δείχνοντας ηρωικά δείγματα υπομονής και επαγγελματισμού.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ίσως την πιο αστεία στιγμή του BBC με τον καθηγητή Ρόμπερτ Κέλι να αντιδρά αμήχανα προσπαθώντας απεγνωσμένα να απομακρύνει τα παιδιά του από το δωμάτιο από το οποίο είχε βγει σε ζωντανή σύνδεση με το κανάλι και τη γυναίκα του πανικόβλητη να τα μαζεύει άρον άρον.