Μια διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για πιθανή αυτοκτονία.

Η 38χρονη γυναίκα βρέθηκε με μια ζώνη στο λαιμό της η οποία ήταν δεμένη στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός της στην 45η Ανατολική Λεωφόρο, λίγο μετά το μεσημέρι, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά φάρμακα και δύο μπουκάλια μελατονίνης – το ένα άδειο και το άλλο σχεδόν άδειο. Δεν έκαναν λόγο για σημάδια διάρρηξης ή άλλα σημάδια στο σώμα και στο πρόσωπό της.

«Έζησε εδώ για περίπου δύο χρόνια», δήλωσε στην New York Post ο Χέρναν Αβίλα, διαχειριστής του κτιρίου. «Όλοι αισθανόμαστε πολύ άσχημα. Ήταν πολύ ωραίο άτομο. Πολύ καλή και χαρούμενη γυναίκα.»

Η διπλωμάτης ζούσε μόνη της σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου «Χθες είχε έρθει ένας διπλωμάτης, πρεσβευτής, ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων και την έψαχνε. Όταν δεν άνοιγε την πόρτα, κάλεσε την αστυνομία και εκείνοι την βρήκαν νεκροί», συμπλήρωσε ο Αβίλα.

Αξιωματούχοι της μόνιμης αποστολής στον ΟΗΕ, όπου εργαζόταν η γυναίκα, δεν έχουν σχολιάσει ακόμα κάτι για το περιστατικό.