Στα 23 χρόνια του Συλλόγου, αυτή ήταν η τρίτη φορά εφέτος όπου η γυναικεία ομάδα του Γ.Σ. Γλυφάδας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου, με 145 βαθμούς. Η πρώτη ήταν το 2015 στο ΟΑΚΑ και ακολούθησαν δύο φορές στην Πάτρα, το 2018 και τώρα.

Ο Μανώλης Χάντζος, ο προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, μίλησε στο Vradini.gr για το μυστικό της επιτυχίας. “Θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε μέσα στα 9 σωματεία, ιστορικά από το 1900 που καταγράφονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα, που κατακτήσαμε για τρίτη φορά το πρωτάθλημα γυναικών”.

Ο Μανώλης Χάντζος εξηγεί τους λόγους που οδηγούν τη Γλυφάδα στην κορυφή: “Η δουλειά που κάνουμε από τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και ταυτόχρονα κάποιες προσθήκες που γίνονται στην ηλικία των 17 και των 18 ετών, με ελάχιστα κορίτσια και αγόρια που έρχονται Αθήνα για να σπουδάσουν, συνθέτουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Πάνω απ όλα όμως βασιζόμαστε στην Ακαδημία του Συλλόγου. Το 99 τοις εκατό των αθλητών μας βγαίνει από εκεί”.

Ο προπονητής του Γ.Σ. Γλυφάδας λέει στο vradini.gr πως εξαιρετικά σημαντική παράμετρος είναι και οι εγκαταστάσεις : “Μας τις παρέχει ο Δήμος και μαζί με την εμπιστοσύνη του για τη δουλειά που κάνουμε, αυτό φαίνεται στα αποτελέσματά μας. Επίσης στη Γλυφάδα οι προπονητές είναι πάντα δίπλα, όποια ώρα θέλει ο αθλητής, είναι εκεί, μαζί του. Γιατί μπορεί οι αθλητές να έχουν και άλλες υποχρεώσεις, σπουδές, ή δουλειά.

Οι προπονητές μας όλοι είναι δίπλα στους αθλητές, όχι μόνο για προπόνηση. Ό,τι χρειαστούν. Είναι ακόμη πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ομάδα, όλοι ενδιαφέρονται για όλους, είμαστε όλοι μαζί. Οι ταχύτητες για τις ρίψεις, οι ρίψεις για τα άλματα. Ξεκινώντας από τους Παμπαίδες και τις Παγκορασίδες, το βάθος του Συλλόγου φτάνει σε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε πάντα στα τρία, τέσσερα σωματεία στα πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Όταν έχεις τέτοια δυναμική, τότε θα έχεις επιτυχία και στο ανώτερο επίπεδο, των Ανδρών και των Γυναικών. Εμείς δεν κάνουμε μεταγραφές, βασιζόμαστε στην ακαδημία”.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, το πιο δυνατό όνομα του Γ.Σ. Γλυφάδας τερμάτισε πρώτη στα 5 χλμ και έκανε νταμπλ, καθώς είχε κερδίσει και τα 10 χλμ πριν ένα μήνα. Δυνατή είναι η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4Χ400, δέκα χρόνια πάντα στα μετάλλια, ενώ εφέτος η Ευαγγελία Ζυγόρη ήταν τρίτη στα 400μ. και η Κατερίνα Δόβρου τρίτη στα 800 μ.

Ο κόουτς του Γ.Σ. Γλυφάδας μας λέει : “Θα ήθελα για μία χρονιά, αλλά είναι δύσκολο οικονομικά, να βρισκόμασταν σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Συλλόγων. Μας αξίζει, είναι ωστόσο δύσκολο. Το μικρό προάστιο της Γλυφάδας δικαιούται να ακουστεί και εκτός συνόρων, διότι κερδίζει επειδή γίνεται πολλή και καλή δουλειά. Για να καταλάβετε, με την πανδημία υπήρχε ασταμάτητη δουλειά με βιντεοκλήσεις, για τρεις μήνες. Κατά μόνας, σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες, όλη αυτή η φροντίδα φέρνει το αποτέλεσμα”.