Η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν διενεργεί έρευνα σήμερα σε οικόπεδο στο Ανόβερο της Γερμανία, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Οι αξιωματικοί χρησιμοποιούν εκπαιδευμένο σκύλο σε μια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί ενώ συνδράμουν και σκαπτικά μηχανήματα.

Police search. Pic: Maik Niemtschke

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα στο Μπράουνσβαιγκ δήλωσε στα τοπικά Μέσα ότι η έρευνα σχετίζεται με την υπόθεση Μακάν.

Ο ύποπτος Μπρούκνερ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για αδικήματα που δεν σχετίζονται με τη Μαντλίν, έζησε στο παρελθόν τόσο στο Ανόβερο όσο και στο Μπράουνσβαιγκ.

The search site

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος μετακόμισε στο Ανόβερο το 2007 – τη χρονιά που εξαφανίστηκε η Μαντλίν – και αργότερα καταδικάστηκε για πλαστογραφία και κλοπή από το τοπικό περιφερειακό δικαστήριο.

Ο Μπρούκνερ βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για εμπορία ναρκωτικών και έχει υποβάλλει έφεση σχετικά με την καταδίκη του για τον βιασμό, το 2005, μιας 72χρονης αμερικανικής γυναίκας στην Πράια ντα Λουζ.

Η επίθεση συνέβη ενάμισι χρόνο πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν στην ίδια περιοχή της Πορτογαλίας.

Police search. Pic: Maik Niemtschke

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Μπρούκνερ είχε ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων σε παιδιά και άλλων εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών και της διάρρηξης διαμερισμάτων στην Πορτογαλία.

Η αστυνομία είπε ότι ο ύποπτος ζούσε στο Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, εκτός από σύντομα ταξίδια στη Γερμανία.