Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Ζοσέ Μαουρίσιο αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ σχολίασε παράλληλα την πιθανή επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά όσα είπε ο μέσος του ΠΑΟΚ:

«Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι καλύτερα. Πιστεύω πως η πλειοψηφία του κόσμου όπως και εγώ σεβάστηκε τους κανόνες που επέβαλαν οι αρχές για απομόνωση στο  σπίτι ακόμη και με πρόστιμα αν σε έβρισκαν στο δρόμο. Είναι απαραίτητο να στείλεις SMS για να μετακινηθείς ώστε οι αρχές να γνωρίζουν ποιος παραμένει στο σπίτι και ποιος όχι. Ειπώθηκε ότι από τις 4 του Μαιού κάποια μέτρα θα ελαφρυνθούν κάποια καταστήματα θα ανοίξουν, αλλά σταδιακά και με μεγάλη προσοχή»

Για την πιθανή επιστροφή στην αγωνιστική δράση: 

«Αυτό που μας έχουν πει είναι ότι οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα τη δεύτερη εβδομάδα του Μάιου αλλά επίσης με μεγάλη προσοχή. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε να προπονούμαστε ανά γκρουπ. Αν συμβεί αυτό το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιούνη και απομένουν δέκα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί ίσως κάπου στα μέσα Ιουλίου, αν παίζουμε Τετάρτη με Κυριακή. Αυτό είναι ένα θεωρητικό πλάνο για το οποίο πάντως δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα».