Πέρασαν 10 χρόνια και 4 ημέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό τρεις εργαζόμενοι και ένα αγέννητο παιδί.

Συγκεκριμένα, η τραγωδία της Marfin καταγράφηκε στις 5 Μαΐου 2010.

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών) σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας στον χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας.

Το όλο εγχείρημα αφορά πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα γίνει παρουσία του ίδιου, της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και πολιτικών αρχηγών από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, στο σημείο θα καταθέσουν στεφάνια ο Δημήτρης Κουτσούμπας (9.30) και Αλέξης Τσίπρας (10.30).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ