Μαρία Κάλλας: Στη δημοσιότητα επιστολές για ναρκωτικά και κακοποίηση

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Μαρίας Κάλας έρχονται στη δημοσιότητα, έπειτα από νέες αποκαλύψεις και δημοσίευση επιστολών, οι οποίες απεικονίζουν τις δύσκολες σχέσεις που είχε με τη μητέρα της και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η Lyndsy Spence που επιμελήθηκε τη νέα βιογραφία της σοπράνο αναφέρει ότι απέκτησε για πρώτη φορά πρόσβαση στην αδημοσίευτη αλληλογραφία της τραγουδίστριας και άλλο αρχειακό υλικό.

Η συγγραφέας τονίζει πως στις επιστολές της Κάλας αναγράφονται περιστατικά κακοποίησης που υπέστη από τον Ωνάση. Όπως λέει, ειδικά το 1966, έγινε τόσο βίαιος απέναντί της που έφτασε να απειληθεί η ζωή της.

«Υπάρχουν επίσης άβολες πληροφορίες από το ημερολόγιο μιας από τις πιο κοντινές φίλες της για τον τρόπο που τη νάρκωνε ο Ωνάσης, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους. Σήμερα θα το κατηγοριοποιούσαμε αυτό ως βιασμό», τονίζει η Spence.

Σε επιστολές προς τη γραμματέα της, η Κάλας φέρεται να γράφει για τον Ωνάση: «Δεν θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο και να αρχίσει να με βασανίζει ξανά», ενώ για τον σύζυγό της λέει πως της πήρε τα μισά λεφτά και τα έβαλε στο όνομά του κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Αλλού υπογραμμίζει πως «η μητέρα της Κάλλας πούλησε ιστορίες στον Τύπο και την εκβίαζε. «Ξέρεις τι κάνουν οι σταρ ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες … Τι έχεις να πεις Μαρία;», φέρεται να της έγραψε η μητέρα της.

Η Spence αναφέρει πως έφτασαν στα χέρια της «τρεις τεράστιες συλλογές που δόθηκαν σε διάφορα αρχεία το 2019 και ήταν αδημοσίευτες μέχρι τώρα».

Το βιβλίο της Spence με τις αποκαλύψεις (Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas) πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία την 1η Ιουνίου.

Με πληροφορίες από την Guardian