Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» της τηλεόρασης του MEGA ήταν νωρίτερα σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ επώδυνη στιγμή για το θέατρο» όσα συμβαίνουν με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας.

Ο ηθοποιός είπε πως θέλει «τρομερή γενναιότητα» από τα θύματα των περιστατικών για να μιλήσουν για αυτό που τους συνέβη και τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει ο κάθε άνθρωπος να φοβάται».

«Η κατάσταση αυτή έχει αναστατώσει το θέατρο, θα φέρει μια καινούργια εποχή» υπογράμμισε, τονίζοντας: «Προσδοκώ να έρθει μια εποχή που οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους».

Σημείωσε, επίσης, πως «η κοινωνία και το θέατρο δεν είχαν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει τώρα» και πρόσθεσε: «Το θέατρο δεν είναι κυρίως έτσι, είναι τρομερό λάθος να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι το θέατρο είναι έτσι. Σας παρακαλώ, εξηγήστε το στον κόσμο».

«Δεν θέλω να καλύψω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν. Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε και τόνισε πως «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με όσα καταγγέλλονται. «Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε.

Σχετικά με τις παραβατικές σεξουαλικές συμπεριφορές είπε πως «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» και όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, επισήμανε ότι είναι στενός φίλους με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά. «Με κανέναν δεν κάναμε παρέα», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο οποίο ήταν παρών καθώς διαπίστωσε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του και είπε πως ο ίδιος ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει ενώ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Ακόμη, δάκρυσε όταν είπε ότι ακόμη δέχεται επιθέσεις που ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια και αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις ανθρώπων που του εύχονταν «να πάθει καρκίνο» μέσω social media.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες ότι μπορεί να είναι εκείνος ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

«Δεν θέλω να λερώνομαι από όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν θα είμαι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Το “να πάθεις τον καρκίνο” δεν πρέπει να το εύχεσαι σε κανέναν, ειδικά όταν υποτίθεται πως στηρίζεις το#metoo. Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν. Δεν θέλω να τοποθετούμαι για να μην χάνουμε την ουσία των θεμάτων. Πρέπει να μπορέσουμε να μείνουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό να μας διαλύσει. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να καθαρίσουμε. Να γίνουμε φωτεινότεροι. Να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Από τον κόσμο ζήτησε να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν», υπογράμμισε.