Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα “zerozero.pt”, ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στην παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, στην εξέλιξη και το πλάνο των “ερυθρολεύκων”, καθώς και στον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός για:

Την περσινή σεζόν: Πέρυσι, ήταν η χρονιά, που η ομάδα ξόδεψε πολλά χρήματα για την αγορά παικτών. Τις προηγούμενες σεζόν, η ομάδα αγόραζε παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού. Όταν ανέλαβα την ομάδα, υπήρχαν καμιά 20αριά παίκτες ηλικίας 28-30 ετών. Εμείς ρίξαμε τον μέσο όρο ηλικίας στα 23 χρόνια, κάνοντας έτσι μια μεγάλη αλλαγή στον κορμό της ομάδας! Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο έγινε πραγματικότητα, μέσω της σκληρής δουλειάς και της στήριξης του προέδρου.

Το πλάνο της ομάδας του Ολυμπιακού: Η πορεία αυτού του σχεδίου ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς, όπου όμως είχαμε και την στήριξη του κόσμου μας, που ήταν συνεχώς δίπλα μας, κάτι που σεβόμαστε και εκτιμάμε. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, μπορούμε να γευτούμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας.

Το στιλ ποδοσφαίρου των Πειραιωτών: Οι φίλαθλοί μας ήξεραν ότι η ομάδα θα είχε παίκτες με μεγάλη ποιότητα και θα έβλεπαν ένα ελκυστικό στυλ ποδοσφαίρου. Δεν εξέφρασαν κανένα αρνητικό σχόλιο, στέκοντνα στο γεγονός ότι η ομάδα αποτελούνταν από νέους σε ηλικία παίκτες. Έβλεπαν την δουλειά μας και την εξέλιξη του κλαμπ. Το στιλ παιχνιδιού της ομάδας ήταν ουσιαστικά η ταυτότητά της.

Την ανταπόκριση του κόσμου και την στήριξή του: Οι οπαδοί μας ταυτίζονται με την ομάδα, όπως είναι τώρα και για αυτό το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Αυτά τα δύο χρόνια, ο μέσος όρος προσέλευσης συνεχώς και μεγαλώνει. Πωλούνται σχεδόν όλα τα εισιτήρια. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του θεάματος και της γενικότερης εικόνας που δίνει η ομάδα στον κόσμο.

Το φετινό πρωτάθλημα: Τώρα μας μένουν δέκα δύσκολα παιχνίδια. Δέκα παιχνίδια με ανταγωνιστικούς αντιπάλους, για να προσφέρουμε στον κόσμο μας και τους φιλάθλους μας την χαρά του τίτλου του πρωταθλητή.