Μαρτίνς: Πολύ δυνατός αντίπαλος η Άρσεναλ - Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει Άρσεναλ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, τόνισε πως το… κλειδί για τη νίκη είναι οι παίκτες του να είναι αποτελεσματικοί, ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματία Οσεϊνού Μπα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής στην συνέντευξη Τύπου: 

Εάν τέτοια θαύματα όπως πέρυσι με Άρσεναλ ξαναγίνονται: «Όχι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις θαύμα τρεις συνεχόμενες χρονιές στην Ευρώπη. Αυτό είναι δουλειά, δυνατή νοοτροπία και δική μας ταυτότητα. Η Άρσεναλ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τη δική μας ταυτότητα και σαν Ολυμπιακό. 

Εμείς δεν αλλάζουμε το πως παίζουμε όσο μεγάλος και να είναι ο αντίπαλος. Εμείς παίζουμε με τον τρόπο του Ολυμπιακού και με δυνατή νοοτροπία. Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Το τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του Ολυμπιακού για τα 96 χρόνια της ιστορίας του: «Ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω πως το Καραϊσκάκη χωρίς τους φιλάθλους μας δεν είναι το ίδιο ειδικά σε ευρωπαϊκές βραδιές. Αύριο θα παίξουμε – και το υπόσχομαι με σεβασμό στον αντίπαλο – δίνοντάς τα όλα στον αγωνιστικό χώρο με τη δική μας ταυτότητα και τον δικό μας τρόπο και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Τις κληρώσεις με αγγλικές ομάδες και την περσινή πρόκριση: «Ξέρουμε πως αυτή είναι η κλήρωση. Δεν μπορείς να διαλέξεις αντίπαλο. Σίγουρα υπήρχαν ονόματα λιγότερο μεγάλα. Εμείς ασχολούμαστε με την Άρσεναλ. Ξέρουμε πως δεν τα έχει πάει τόσο καλά στην Αγγλία και σύμφωνα με την ποιότητά της αλλά στην Ευρώπη έχει 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Άρσεναλ με επιτυχία. Ξέρουμε πως η πρόκριση θα κριθεί στο Λονδίνο. 

Ξέρουμε πως θα παίξουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που θα μας δυσκολέψει πολύ. Το πιο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα έχει. Αυτό θα είναι το κλειδί και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Αύριο θέλουμε να δούμε τρεις καλές ομάδες. Δύο καλές ομάδες και έναν καλό διαιτητή για να έχουμε καλό θέαμα».

Την κατάσταση του Μπα και το τι θεωρεί κλειδί για το παιχνίδι με την Άρσεναλ: «Για τον Μπα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 24 ώρες. Πιστεύουμε πως θα είναι έτοιμος και θα παίξει. Το κλειδί είναι να είμαστε ο καλός εαυτός μας. Να κάνουμε τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό και να το πιστεύουμε. Να μην σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε και να πιστεύουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Άρσεναλ».

Τα συναισθήματά του μετά από έναν χρόνο χωρίς κόσμο στα γήπεδα: «Έχουμε πει πολλές φορές πως ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι τίποτα. Δεν έχει σχέση να παίζεις σε γήπεδο με κόσμο που μεταδίδει το πάθος και σε γήπεδο χωρίς κόσμο. Ελπίζουμε ο κόσμος να γυρίσει σύντομα στο γήπεδο για να γίνει το ποδόσφαιρο το παθιασμένο άθλημα που ξέρουμε όλοι και να μην περιμένουμε πολύ».