Στη κίνηση ελάχιστης αναγνώρισης του τεράστιου έργου των νοσηλευτών της Θεσσαλονίκης, με το  ποσό των300.000 ευρώ σε δωροεπιταγές, που  μπορούν να αξιοποιηθούν στα καταστήματά  Μασούτης, αναφέρθηκε  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μασούτης(φωτό), με τον  υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να  μιλά  με θερμά λόγια για  αυτή την πρωτοβουλία.

«Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης η εταιρεία Μασούτης συνδράμει σε αυτήν την ύψιστη εθνική προσπάθεια με δωροεπιταγές σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Για να συμπληρώσει : «Ευχαριστώ θερμά για αυτή την συμβολική και ουσιαστική ενέργεια προς τους ανθρώπους μας που μάχονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μασούτης, επισήμανε ότι : «πρόκειται για μια συμβολική κίνηση ελάχιστης αναγνώρισης του τεράστιου έργου των ανθρώπων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινό αγώνα.

Θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε με κάποιον τρόπο σε αυτόν τον αγώνα τους, σε μια περιοχή που πλήττεται τόσο πολύ αυτήν την περίοδο. Είναι ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης και έμπρακτης στήριξης.

Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά μας. Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να δώσουμε το «παρών» και εύχομαι να αποτελέσουμε και αυτή τη φορά ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Για την οικογένεια Μασούτη το ‘εδώ, για σένα’ είναι μια διαρκής δέσμευση, που την κάνει πράξη».

Πιο αναλυτικά, το ποσό δίδεται ως έμπρακτη απόδειξη σεβασμού και ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους περίπου 6.000 επαγγελματίες υγείας που μάχονται καθημερινά με τον Covid-19:

Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, ‘Αγιος Παύλος, Θεαγένειο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, ‘Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Η ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας μέσω των υπεύθυνων των Υγειονομικών Περιφερειών.