Έπειτα από μια ψηφοφορία που αμφισβητήθηκε από το μεγαλύτερο μέρος των παικτών, ο Κωνσταντίνος Γατόπουλος αποχώρησε από το MasterChef 4 

Ο ίδιος βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του STAR «Στη φωλιά των Κου Κου», που παρουσιάζουν οι Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης, προκειμένου να εκφράσει την εμπειρία του από το ριάλιτι μαγειρικής.

Ο Γατόπουλος είπε: «Δεν είχαμε συζητήσει τίποτα για το ποιον θα ψηφίσουμε. Ο Ηλίας είχε κάνει μια πολύ ωραία δουλειά σαν αρχηγός, είχε κάνει ένα ωραίο μενού. Το αν δεν μας βγήκε στην πορεία γιατί δεν σκεφτήκαμε κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι ο αρχηγός είχε τέτοιο μερίδιο ευθύνης για να τον ψηφίσουμε. Θεωρούσα τη Φωτεινή πιο αδύναμη από τους υπόλοιπους παίκτες και πιο δίκαιο να την ψηφίσω.

Όλο αυτό μέσα μου με ενοχλεί. Δηλαδή, αν πιστέψω ότι το έκαναν εσκεμμένα γιατί θεωρούσαν ότι είμαι πιο αδύναμος και ότι δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω, με πειράζει. Αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα που προσπαθούσε ο εξώστης από πάνω να δικαιολογήσει ότι ήταν άδικο ότι με ψήφισαν και κατηγορούσαν τα παιδιά, μας πείραξε όλους πάρα πολύ».

Ενώ συμπλήρωσε: «Μέχρι και ένα σημείο της δοκιμασίας δεν είχα τη διάθεση να το κάνω. Ψυχολογικά δεν είχα τη διάθεση ούτε να κάτσω να μαγειρέψω. Μέσα μου έλεγα από το πρωί ότι λίγες ώρες είναι, θα αποχωρήσω και θα πάω σπίτι μου».