Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και σχολίασε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Νίκα, για 25.000 οπαδούς στον τελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Διαβάστε τι αναφέρει σε συνέντευξη του στον Real Fm

«

Στην ερώτηση πότε θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, ο Γ. Μαυρωτάς απάντησε: «Αυτό είναι ένα πιο μακρινό βήμα, τώρα ουσιαστικά τα πρωταθλήματα τελειώνουν, υπάρχει μόνο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, σαν διοργάνωση μέσα στον Μάϊο ο οποίος θα μπορεί έτσι να δοκιμαστεί, να μπουν κάποιοι φίλαθλοι αν και εφόσον γίνει δεκτό από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και δεν μιλάμε για μεγάλα νούμερα, μιλάμε για πολύ μικρά νούμερα και για πιλοτικές εφαρμογές.

Οι 25.000 είναι απαγορευτικό νούμερο, 25.000 δεν βάζουν ούτε σε χώρες που έχουν ανοίξει εδώ και καιρό τις εξέδρες. Μην με βάζετε να μπαίνω σε αριθμολογία αλλά εγώ νομίζω ότι το πολύ να μιλήσουμε για κάποιους εκατοντάδες έως 1.000 ίσως, κάπου εκεί πέρα γιατί είναι μια πιλοτική εφαρμογή. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα πίσω, είμαστε ακόμα σε μια κατάσταση που είναι κρίσιμη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνουμε. Οι όσοι θα είναι αν τελικά ευοδωθεί αυτό που σας λέω ότι δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο, και αυτοί θα είναι με τεστ πριν από τον αγώνα, συγκεκριμένη χωροταξία, θα είναι δηλαδή μια καθαρά πιλοτική εφαρμογή».

Ακόμη, για το επικείμενο άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού είπε: «Δεν μιλάμε για μια απότομη πλήρη απελευθέρωση του αθλητισμού, μιλάμε για μια σταδιακή απελευθέρωση από 10 Μάϊου που θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες που έχουν αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από 17 Μάϊου θα μπουν στο πρόγραμμα και οι ακαδημίες, 15 Μάϊου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, 1η Ιουνίου τα μεσαίας και 7 Ιουνίου τα υψηλής επικινδυνότητας».